Oklart om akutsjuksköterskornas besked till ledningen på Akademiska

Oklart om akutsjuksköterskornas besked till ledningen på Akademiska
Missnöjet med löner och arbetsmiljö växer bland Vårdförbundets medlemsgrupper på Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Ledningen på Akademiska sjukhuset hoppas att arbetstidsförkortningen ska få sjuksköterskorna på akutmottagningen att ta tillbaka sina uppsägningar. Men ordföranden för Vårdförbundets avdelning i Uppsala tror att uppsägningarna är som en snöboll som har kommit i rullning.

Vårdförbundets förtroendevalds på akuten, Sara Krokfors, är en av dem som nu reflekterar över arbetsgivarens erbjudande. Vad hon tycker om det vill hon inte säga än.

– Vi har sagt att vi ska vänta med att ge besked om hur vi ska göra till efter helgen. Men jag känner att arbetsgivaren tar vår situation på allvar. Nu är det upp till var och en att tänka över hur han eller hon ska göra. Själv väger jag fram och tillbaka, säger hon.

Tror det blir svårt hedja uppsägningar

På Vårdförbundets avdelning i Uppsala har ordföranden, Annika Jonasson, inte fått veta hur sjuksköterskorna på akuten har reagerat på handlingsplanen. Men hon tror att missnöjet där är som en snöboll som  har kommit i rullning.

Missnöje på hela sjukhuset

– Det är inte bara på akutmottagningen som medlemmarna är missnöjda med löner och arbetsmiljö. Missnöjet sjuder inom hela sjukhuset – och inom primärvården också. Lönerevisionen gav våra grupper 1,35 procent och det ger inga positiva signaler. Arbetsgivaren hänvisar hela tiden till brist på pengar och saknar lönestrategier, säger hon.

Det var i går som ledningen för Akademiska sjukhuset i Uppsala presenterade sin handlingsplan för hur arbetsmiljö och arbetsvillkor på akutmottagningen ska förbättras.

Erbjuds kortare arbetstid

Ett av huvudförslagen är en modell för arbetstidsförkortning som redan finns på en del andra kliniker. Hur mycket kortare arbetstiden kommer att bli kan inte Martin Engström, tillförordnad chef för akut- och rehabiliteringsdivisionen, säga.

– Det är individuellt och beror helt på under vilka tider man arbetar, säger han.

Enligt Martin Engström började förslaget till handlingsplan att diskuteras redan innan sjuksköterskorna på akuten lämnade in sina uppsägningar. Diskussionerna som nu har förts har förts tillsammans med representanter för samtliga sjuksköterskor på akutmottagningen – inte bara för dem som har sagt upp sig.

Optimistisk ledning

Ledningen har goda förhoppningar om att situationen på akuten nu ska lösa sig.

– Diskussionerna som följde på presentationen av handlingsplanen var väsentligen positiva, och vad jag har hört är det redan någon av sjuksköterskorna som har tagit tillbaka sin uppsägning, säger Martin Engström.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida