Personal evakueras akut på grund av hälsoproblem

Dialysavdelningen på problemtyngda Vårdbyggnaden i Göteborg ska flyttas så fort som möjligt.

Tidigare i veckan rapporterade Vårdfokus om att prestigebygget Vårdbyggnaden vid Sahlgrenska universitetssjukhuset har dragits med problem ända sedan det invigdes för drygt fyra år sedan. Lösningsmedel i golven har trängt upp och orsakat huvudvärk och astmaliknande symtom hos delar av personalen.

Trots att problemen varit kända i flera år har inte mycket hänt. Men nu har situationen satts på sin spets för personalen på dialysen, avdelning 130. Flera har reagerat med olika symtom de senaste veckorna och efter en arbetsmiljörond tillsammans med läkare från företagshälsovården beslutades att avdelningen måste evakueras akut.

Flyttkarusell sätts igång

Verksamheten ska flyttas till Högsbo sjukhus så snart avdelningen där är iordningställd, troligtvis i mitten av juli. Detta påverkar fler verksamheter så att en liten flyttkarusell sätts igång: akutverksamheten flyttar till PD-mottagningen, mottagningen för dialys i hemmet, som i sin tur flyttar till avdelning 83.

Evakueringsplanen för övriga verksamheter i Vårdbyggnaden där personalen lider av hälsoproblem är ännu inte klar, men i nästa vecka ska ett nytt möte med styrgruppen hållas.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida