Massuppsägningar skakar biva i Lund

Massuppsägningar skakar biva i Lund
I grunden handlar protesten om arbetsgivarens sätt att behandla oss, säger Wiveka Lind. Foto: André de Loisted

Efter den utdragna striden om poäng­modeller i Skåne har sjuk­sköterskor på barn­intensiven gjort verklig­het av sina hot: 32 av 45 har sagt upp sig.

Känslorna är många och starka hos personalen på biva i Lund efter att merparten av avdelningens sjuksköterskor har sagt upp sig i protest mot att deras lokalt anpassade poängmodell tagits bort. Via modellen har personalen antingen fått ut pengar eller tid i utbyte mot att de ställt upp och jobbat tider då det annars har varit svårt att få in folk.?

Sjuksköterskan Wiveca Lind är en av dem som sagt upp sig. Hon är trött på att inte respekteras för den kunskap hon har. ?

— Vi har inte fått den respekt vi förtjänar i förhållande till den kompetens vi har. Det är en fantastisk avdelning som har en stor betydelse för barnsjukvården i Sverige. Samtidigt är det tråkigt att det har gått så här långt. Ingen av oss vill det här, vi älskar våra jobb, säger hon till Vårdfokus.??

Det som fått bägaren att rinna över anser hon och hennes kolleger är just Region Skånes respektlösa hållning under höstens förhandlingar. Trots att personalen tillsammans med sina närmaste chefer har lagt fram flera dokument som visar på poängmodellens effektivitet har regionen slagit dövörat till.?

Flera av sjuksköterskorna har börjat se sig om efter andra jobb och några är redan på väg bort. Eftersom många är vana pendlare är steget till att jobba i Danmark, Norge eller i andra delar av länet inte speciellt långt, menar Wiveca Lind. ?

— Jag skulle vilja uppmana regionen att ta den här chansen, annars kommer den gå dem ur händerna. Vi kräver inte mycket. Vi vill ha kvar vår modell och få arbetsro så att vi kan ta hand om de sjuka barnen och deras föräldrar.??

Barnintensiven har riksintag när det gäller högspecialiserad vård av hjärtsjuka barn och andra barnavdelningar är beroende av att få skicka barn till dem för intensivvård. Eftersom klinikledningen tydligt sagt att det inte går att driva biva vidare. ?Om en så stor personalgrupp försvinner går det inte att driva avdelningen vidare, något klinikledningen tydligt har sagt. Det skapar oro även hos dem som valt att stanna. ?

— Om ett svårt sjukt barn blir influget kan vi ställa upp för varandra och klara bemanningen på så sätt i flera dagar. Vi jobbar redan väldigt kostnadseffektivt. Men det vägrar Region Skåne att lyssna på, säger Gunilla Garbov, förtroendevald på avdelningen.??

Samtliga arbetstidsmodeller på Skånes universitetssjukhus i Lund och Malmö samt vid Helsingborgs lasarett sades ensidigt upp av arbetsgivaren i juni förra året, med en uppsägningstid på mellan tre och nio månader. Vårdförbundet varnade för att kaos hotade att bryta ut om de poängmodeller som man kommit överens om på olika enheter försvann. Men regionen vill bara ha några få modeller och nya avtalsförslag har presenterats. Enligt regionens förhandlingschef Gösta Rehnstam innehåller förslaget en modell som är likvärdig för sjuksköterskorna, med både ekonomisk kompensation och fortsatt flexibilitet. Men de anser sig inte ha fått någon garanti för kompensation på individnivå. ?

— Och när det gäller flexibiliteten så stämmer det inte. De tar bort delar av poängen och inför mer fast tid, säger Gunilla Garbov.??

Katarina Erlingson (C), personalansvarigt regionråd i Skåne, ser mycket allvarligt på det inträffade. ?

— Det är förfärligt om det blir allvar. Jag hoppas verkligen att de tänker en gång till innan de gör verklighet av uppsägningarna. Det vill jag vädja till dem att göra, säger hon. ?

Men regionen har 32 000 anställda och många viljor, påpekar hon. Ambitionen är att skapa modeller som blir bra för så många som möjligt. I Lund förhandlar Region Skåne och Vårdförbundet igen den 5 februari.

Vill inte ha nöjd personal
”Hur länge har inte sjuksköterskorna vädjat till arbetsgivaren och politikerna?! Att de inte reagerar förrän personalen säger upp sig bekräftar det vi redan vet. Politikerna och cheferna har inga ambitioner att få nöjd personal…”
SSK-stud (på vårdfokus.se)

Orsakat eländet
”Katarina Erlingssons parti sitter i en regering som har sänkt skatterna med 185 miljarder sedan 2006. Här ligger grundorsaken till alla nedskärningskrav. Ilskan och vreden över att det ser ut som det gör borde också riktas mot de som i grunden orsakat detta elände.”
Lars Taxén  (på vårdfokus.se)

Starkt
”I bland är radikala åtgärder vad som krävs för att få till en förändring i detta landet lagom. Starkt.”
Jörgen  (på vårdfokus.se)

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida