e-hälsa

Sjuksköterska prisades för tidsbesparande hälsoapp

Sjuksköterska prisades för tidsbesparande hälsoapp
Praktikertjänst Näras vd Maria Holmberg och sjuksköterskan Linda Vogt tog stolta emot andrapriset för e-hälsoappen Stelpa.

På en stor e-hälsokonferens i Barcelona kammade sjuksköterskan Linda Vogt i måndags kväll hem andrapriset i en tävling om utvecklandet av Europas mest enastående e-hälsoverktyg.

– Vi kom inte först. Men det kändes jättebra. Det är helt fantastiskt, säger Linda Vogt när Vårdfokus pratar med henne strax efter hemkomsten från The Himms Europe & health 2.0 conference i Barcelona.

Konferensen lockade besökare från hela Europa. På plats fanns bland andra Linda Vogt och Praktikertjänst Näras vd Maria Holmberg för att presentera läsplatteapplikationen Stelpa som är en förkortning av Smart teknik lyfter patientarbetet.

Stelpa är ett skattningsverktyg som gör det enkelt för patienterna att med hjälp av en läsplatta själva ange hur ont de har eller i vilken grad de lider av ångest, nedstämdhet, andfåddhet och så vidare. Resultaten förs automatiskt över till patientens journal, vilket spar tid för personalen.

.

Som Vårdfokus berättat tidigare fick Linda Vogt idén till appen när hon för några år sedan började arbeta som sjuksköterska i företagets hemsjukvårdsteam i Täby i Stockholm.

Läs också: Sjuksköterskor skapade it-verktyg för ökad kvalitet

I dag jobbar hon på heltid med se till att appen används av personalen inom vårdföretagets hemsjukvårdsenheter, geriatrikavdelningar och på en minnesmottagning i Stockholm.

– Självklart är det roligt att få pris. Men det viktigaste är att patienterna och personalen blir nöjda och att patienterna får en säker vård. Dubbeldokumentationen försvinner och du slipper tolka hur patienter upplever saker och ting, säger Linda Vogt.

Mer om ämnet

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida