Enkät: Vad vill du helst slippa göra på jobbet?

9 april 2019
Susy Ervid. Foto: Lars Nyman

Susy Ervid
Sjuksköterska, Gustavsbergs vårdcentralSjuksköterska, Gustavsbergs vårdcentral
— Vad är det för en fråga?! Jag har telefonrådgivning, mottagning och tar emot patienter vid expeditionen, så det är ett omväxlande jobb som passar mig. Jag har jobbat länge inom vården och trivs fortfarande bra. Om det var något jag inte ville göra skulle jag inte jobba kvar. Det måste kännas meningsfullt.
— Tidigare var journalsystemet Take Care en utmaning, men nu behärskar jag det och det känns inte krångligt längre. Tvärtom, det underlättar arbetet att kunna dokumentera allt där.
— Det här är en bra arbetsplats där vi trivs och har kul. Så jag vill inte slippa något.

 

Agneta Lilja.

Agneta Lilja
Röntgensjuksköterska, Motala lasarett
— Hm, jag har ju valt det här jobbet för att jag tycker det är roligt. Men packa upp förråd skulle jag vilja slippa, det är inte så roligt. Men förrådspersonal gör inte allt, så vi måste hjälpas åt med det. Torka kräks vill jag också helst slippa men det är bara att bita i det sura äpplet de gånger det måste göras.
— Koloskopierna är annars det jag tycker är minst intressant, vi står bredvid läkaren och ger eventuellt patienten läkemedel, tar prover eller slyngar polyper.

 

Linda Jonsson. Foto: Tomas Ohlsson

Linda Jonsson
Barnmorska på förlossningen och BB, Sahlgrenska universitetssjukhuset Östra, Göteborg
— Att ta hand om barn som dött i magen känns alltid tungt och ledsamt. Det finns inga tröstande ord utan man får försöka vara ett så bra stöd som möjligt för föräldrarna ändå. Det är inte alltid man klarar av det och har man en dålig dag får någon annan barnmorska ta hand om familjen. Vi pratar alltid om det innan och stämmer av att det känns okej.
— Annars älskar jag mitt jobb och har egentligen ingen uppgift som jag helst vill slippa. Men visst kan jag känna mig otillräcklig när det är stressiga dagar på BB. Där tar allt mer tid, som amningsstöd till exempel, och det är inte alltid man har den tiden.

 

Mikaela Thorsell.

Mikaela Thorsell
Biomedicinsk analytiker, klinisk kemi, Bollnäs och Söderhamn
— Gå till posten (skratt). Jag jobbar på provinlämningen. På för- och eftermiddagen skickas provsvar och vissa prover till andra labb, till exempel Karolinska universitetslaboratoriet. Jag ber ofta någon kollega att göra det.
— Det är inte så långt. Jag tar hissen från entréplan ner till källaren och sen cyklar jag genom kulverten till posten. Det tar inte mer än två tre minuter. Men jag lämnar helst inte min arbetsplats. Det lämnas in prover i luckan hela tiden och det gäller att hålla koll på dem så att man inte missar något.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida