Allt om Vårdförbundsveckan

Vårdförbundsveckan den 21-26 november blir intensiv i hela landet med seminarier, föreläsningar, medlemsmöten och mycket annat - även rena nöjen. Här kan du läsa om vad som händer.

4 november 2005

Blekinge

Måndag- Onsdag:Vårdförbundets avdelningsstyrelse finns i sjukhusentréerna i Karlskrona och Ronneby.
Tisdag: 13.00-17.00 på Wämö-Center i Karlskrona och onsdag 13.00-17.00 på Elfsbergsgården i Karlshamn föreläser medlemmar från olika professioner och arbetsplatser om sitt arbete. Förbundets profilprodukter lottas ut. Limericktävling på hemsidan.

Dalarna

Måndag: Heldagsseminarium på Falu lasarett. Förbundsombudsmannen Anette Richardson redogör för förbundets närvårdsidé 3v och Britta Ellborg, Vårdförbundet i Dalarna, informerar om försäkringar.
Tisdag: 16.15 seminarium för studerande på Scandic hotel i Falun med Maud Skoog Brandin som pratar om skrattets betydelse för hälsan.
Torsdag: 18.30 i Folkets hus i Falun kåserar Lasse Åberg och Sture Hegerfors om människan i tekniksamhället, stress och sjukskrivningar under rubriken Är det dax att dra i nödbromsen? Förtäring.
Tisdag veckan därpå: »Jag är inte bara chef utan anställd också«
– seminarium för chefer på kvällen i Falun tillsammans med förbundsombudsmannen Margaret Öhberg och Eva Jönsson, ansvarig för chefsfrågor på Vårdförbundet.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Gotland

Tisdag: 9.00-11.00 och 13.00-15.00 föreläser regissören och teaterpedagogen Erland Lundström på hotell Strand i Visby om konsten att tala så att andra lyssnar .
Onsdag:På förmiddagen finns styrelseledamöter på Hemse vårdcentral.
Torsdag: 11.30-13.30 finns styrelseledamöter i Korpens entré.
Hela veckan: 11.30-13.00 kommer medlemmar att kunna träffa Vårdförbundets avdelningsstyrelse i lasarettsentrén i Visby.

Gävleborg

Paneldiskussioner 16.00-20.00: Sjuksköterskor från olika professioner diskuterar yrkesfrågor utifrån närvårdsidén. Måndag i Hudiksvall, tisdag i Söderhamn, onsdag i Bollnäs och torsdag i Gävle. Förtäring.
Torsdag: Chefsdag på Park inn citykonferens i Gävle 9.30-16.00 med förbundsombudsman Anette Richardson, chefsjuksköterskan Gunilla Nilsson och föreläsaren-författaren-estradören Gunnar Åsberg. Förtäring.

Halland

Måndag: 12.00-13.00 föreläsning om konsten att tala med entertainern Jojje Jönsson i Kungsbacka. 12.00-13.00 i Hylte: Sjuksköterskan Sumana Johansson och Vårdförbundets Marie Karlsson berättar om Projekt Sri Lanka.
Tisdag: Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund möter medlemmar på länssjukhuset i Halmstad 11.00-13.00 (deltagarna bjuds på lunch) och på sjukhuset i Varberg 14.30-16.00 (deltagarna bjuds på kaffe).
Tisdag: 10.00-18.00 öppet hus med tipspromenad och kaffe i Vårdförbundets nya lokaler på Sperlingsgatan i Halmstad. 18.00 föreläsning i Figarosalen i Halmstad: Att motivera sig/se det positiva i förändringen/målfokusering med författarna Mikael och Titti Strandberg.
Torsdag: 10.00-18.00 öppet hus med tipspromenad och kaffe i Vårdförbundets nya lokaler på Sperlingsgatan i Halmstad. 12.00-13.00 föreläser entertainern Jojje Jönsson om konsten att tala på Falkenbergs vårdcentral. 12.00-13.00 på sjukhuset i Varberg berättar sjuksköterskan Sumana Johansson och Vårdförbundets Marie Karlsson om Projekt Sri Lanka.
Fredag: 12.00-13.00 lunchföreläsning i Laholm om entreprenörskap med Per Bernhardt och Jeanette Johansson från distriktssköterskegruppen Synapsen.

Jämtland

Måndag: Lunchforum i Östersund med försäkrings- och pensionsinformation. Bilkväll på bilföretag i Östersund med visning och provkörning. Kaffe. På kvällen skönhetstips i Östersund.
Tisdag: Lunchforum i Östersund. På kvällen skönhetstips i Östersund. På kvällen även försäkrings- och pensionsinformation på Vårdförbundet i Östersund.
Onsdag: Heldagsseminarium om förbundets närvårdsidé 3v och prioriteringar i vården på Gamla teatern i Östersund. På kvällen skönhetstips i Östersund.
Torsdag: Lunchforum i Offerdal med information av ombudsman och förtroendevald. På kvällen teater, Tro hopp och piller, på sas Radisson i Östersund med mingelbuffé.

Jönköping

Måndag: 8.00-16.00 minivårdstämma på länssjukhuset Ryhov i Jönköping med föreläsningar och en föreställning om vårdetik med efterföljande diskussion. Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund presenterar förbundets modell för framtidens närvård 3v. Chefsdag på Qulturum i Jönköping.

Under veckan kommer förtroendevalda att finnas i entréerna till sjukhusen i Jönköping, Eksjö och Värnamo. Förtroendevalda besöker även nattarbetsplatser vid Värnamo sjukhus.

Kalmar

Måndag: 10.00-15.00 informerar Vårdförbundet i entrén till sjukhuset i Oskarshamn. Tipstävling. 17.00 glöggprovning med ostbricka i Oskarshamn.
Måndag: 10.00-15.00 informerar Vårdförbundet i entrén till sjukhuset i Västervik. Tipstävling. 17.00 glöggprovning med ostbricka i Västervik.
Torsdag: 10.00-15.00 informerar Vårdförbundet i entrén till sjukhuset i Kalmar. Tipstävling. 17.00 glöggprovning med ostbricka i Kalmar.

Kronoberg

Måndag: 11.00-14.00 kan medlemmar träffa styrelseledamöter i psykiatriklinikens centrumhall.
Tisdag: 18.00 Linneaprojektet med Per-Henrik Nilsson i föreläsningssalen på Centrallasarettet i Växjö.
Onsdag: 11.00-13.00 öppet hus på expeditionen i Ljungby med lotteri. 18.00 i församlingshemmet i Ljungby föreläser Bitten Jonsson, författare till boken Sockerbomben, om sockerberoende.
Torsdag: 13.15-16.15 seminarium för ledare i vården i Italienska palatset på Sankt Sigfrids sjukhus i Växjö under rubriken Utveckling, vardagsarbete och ledarskap – går det ihop? Samarrangemang med FoU-centrum. Begränsat antal platser.

Norrbotten

Torsdag: Seminariet Verktyg för att få livet i balans på Nordkalotten Hotell & konferens i Luleå med föreläsaren och psykologen Per Naroskin och distriktssköterskan Åsa Tibblin.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Motionslotteri.

Skåne

Tisdag: 18.00-20.00 föreläser författaren Göran Adlén på Universitetssjukhuset i Malmö om Framtiden är inte vad den bör vara! En inspirationsföreläsning om vad som händer i samhället, på arbetsplatsen och om hur just du ska lyckas.
Torsdag: Inspirationsdag för förtroendevalda och chefer i Lustkapellet i Malmö i samarbete med flera andra fackförbund. Deltagare är bland andra framtidsstrategen Patrik Troedsson, programledaren Anna Mannheimer och stå upp-komikern Kerstin Bäck.

Alla klubbar i Skåne håller årsmöten och de medlemmar som kommer dit får en profilprodukt från Vårdförbundet. På alla sjukhus kommer det två dagar under veckan klockan 11.00-14.00 att finnas en skärmutställning med bokbord och tipstävling. Tipstävling på Vårdförbundets lokala hemsida.

Stockholm

Måndag: 10.00-15.00 bokbord vid biblioteket på Södersjukhuset. Information och frukt till alla som kommer förbi. Tävling för medlemmar.
Tisdag:18.00 höstmöte på Södersjukhuset.
Onsdag: Föreläsning på Södersjukhuset med sjukhusets etiska råd.
Torsdag: Seminariedag i Adolf Fredriks församlingshem. Prästen Lisbeth Carlborg föreläser om livet och känslor. Professor Christer Hedin tar deltagarna med på en rundvandring i judendomen, kristendomen och islam.
Torsdag: 1300-16.00 seminariedag på Piperska muren för chefer.

Hela veckan: Aktiviteter i sektionerna.

Södermanland

Lunchträffar 11.00-14.00 om Den nära vården. Landstingets närvårdskoordinatorer redogör för utvecklingen i länet, genombrottsprojekt presenteras och representanter för Vårdförbundet berättar om förbundets närvårdsidé: Tisdag i direktionsrummet, Kullbergska sjukhuset i Katrineholm, onsdag i konferensmatsalen, Mälarsjukhuset i Eskilstuna och torsdag i konferenssal Grassman, Nyköpings lasarett.

Uppsala

Måndag: 17.00 Hundra bullar i luften. Journalisten och författaren Tinni Ernsjöö Rappe föreläser i Blå korsetlokalen på Akademiska sjukhuset i Uppsala om duktighet och prestationsångest i yrkeslivet och föräldraskapet. Förtäring.
Torsdag: 9.00-13.00 föreläser distriktssköterskan Siv Ardeby om Hur man med medveten beröring kan aktivera det parasympatiska systemet för att skapa lugn, ro, smärtlindring och återhämtning. 14.00-16.00 föreläser sjuksköterskan Gunilla Öjdeby under rubriken Hur akupunktur har blivit en självklar del i mitt arbete som uroterapeut. Båda i missionskyrkan i Uppsala.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Värmland

Onsdag: Prästen Lisbeth Carlberg föreläser om Det inre ledarskapet i Filmstaden i Karlstad.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Västerbotten

Onsdag: 9.00: Läkaren Ola Schenström föreläser om ett liv i balans och Lena Sjölin informerar om löner vid en föreläsningsdag på Universum i Umeå. Vårdförbundet bjuder på förtäring och anordnar bussresor från Lycksele och Skellefteå.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Västernorrland

Måndag: 10.00-13.00 seminarium på Sundsvalls sjukhus om hur handledaren har anpassat sig till den studerande med sjuksköterskan Marie Söderlind. Förtäring.

12.00 seminarium på Örnsköldsviks sjukhus om inkontinens med uroterapeuten Lena Broddeskog och stomiterapeuten Ulla-Britt Norberg. Förtäring.

18.00 bowling med facklig information och förtäring på Bowlingcenter i Sundsvall.

Tisdag: 11.00-13.00 bokbord på Mittuniversitet Campus i Sundsvall.

12.00-13.00 seminarium på Sundsvalls sjukhus med sjuksköterskan Zohreh Khosbakht om informationsbehov hos patienter med bröstcancer. Förtäring.

15.00-18.00 medlemsmöte och hud- och handvård med Mary Kay på Ånge vårdcentral.

18.00 medlemsmöte i Sollefteå om avvikelserapportering. Förtäring. Dessutom make up- och hårtips. Begränsat antal platser.

18.30 myskväll i Örnsköldsvik med inspiration när det gäller hudvårdsprodukter. Förtäring. Begränsat antal deltagare.

Onsdag: 10.00-16.00 chefsseminarium på länsmuseet i Härnösand med äldreomsorgschefen Christine Larsson, Örnsköldsvik, förbundsombudsmannen Anette Richardson och Eva Jönsson, strateg för chefs- och ledarfrågor. Förtäring.

11.00-13.00 bokbord på Mittuniversitet Campus i Örnsköldsvik.

18.00 femkamp i jaktskytte på Bredångers jaktskytteklubb i Örnsköldsvik som avslutas med middag i kåtan. Begränsat antal platser.

19.00 musikmeditation med Åsa Oreland i Sköns församlingshem i Sundsvall. Förtäring.

Torsdag: Samling 8.00 vid produktionsköket, Örnsköldsviks sjukhus för medlemsresa till Ikea i Sundsvall. Begränsat antal platser.

11.00-13.00 bokbord i sjukhusentrén på Örnsköldsviks sjukhus.

12.00- 13.00 seminarium på Sundsvalls sjukhus om Konst för helande och utveckling med professor Inga-Lill Eriksson, Mittuniversitetet. Förtäring. Begränsat antal platser.

16.00 medlemscafé på Sundsvalls sjukhus med modevisning och förtäring. Begränsat antal platser.

17.30 bowling med tacobuffé på Örnsköldsviks bowlingklubb. Priser till vinnande lag. Begränsat antal platser.

19.00 medlemsmöte på Mariannes zonterapi och relaxing i Sollefteå om stress och avslappning med Marianne Svensson. Begränsat antal platser.

Fredag: 12.00-13.30 seminarium på Sundsvalls sjukhus om Mindfulnes, mental friskvård, med psykologen Kristina Mårtensson. Förtäring. Begränsat antal platser.

11.00-13.00 bokbord i sjukhusentrén på Örnsköldsviks sjukhus

Lördag: 11.00-16.00 måleri- och medvetandeutveckling med introduktion av Ingrid Skoglund vid Sundsvalls sjukhus. Begränsat antal platser.

Västmanland

Måndag: 13.00-17.30 seminarium om långtidsfriska med Anders Lugn, en av författarna till boken Långtidsfriska.
Onsdag: Öppet hus hela dagen i Vårdförbundets lokaler på Sigurdsgatan 7 i Västerås med chokladprovning.
Torsdag: 18.00 biokväll på Culturens biograf Elektra. Vi visar filmen Rwanda. Efter filmen förtäring och information om bland annat Vårdförbundets projekt i Zimbabwe.

Västra Götaland

Måndag: 11.00 teaterföreställning på Kärnsjukhuset i Skövde om den vårdpolitiska idén med teatergruppen Team k.
Onsdag: Chefsseminarium på Ullevi konferenscenter i Göteborg med bland andra förbundsordföranden Anna-Karin Eklund.

Hela veckan: På regionens sjukhus kommer det att finnas bokbord i entréerna och på Sahlgrenska universitetssjukhuset kommer medlemmar att presentera utvecklings- och förbättringsprojekt samt forskning genom föreläsningar och posterutställningar. Vårdförbundets förtroendevalda besöker arbetsplatser.

Örebro

Måndag: 18.30-21.30 föreläser filmvetaren Jan Resberg under rubriken Psykiatrin på filmduken och i verkligheten på biograf Roxy i Örebro. Förtäring och mingel.
Tisdag: 10.00-17.30 kvalitetsseminarium i Folkets hus i Hallsberg i samarbete med Hallsbergs kommun och lokalföreningen för distriktssköterskor.

18.30-21.30 internationell kväll i City konferenscenter i Örebro. Medlemmar berättar om sina erfarenheter av att arbeta i andra
länder. Förtäring.
Onsdag: 8.00-15.00 kvalitetsseminarium i Folkets hus i Hallsberg
i samarbete med Hallsbergs kommun och lokalföreningen för distriktssköterskor.

18.30-21.30 visas dokumentärfilmen Shocking truth av Alexa Wolf. Därefter frågestund och gruppdiskussioner. Kvällen inleds med förtäring.

Östergötland

Lunchmöten med förtäring 11.15-13.30 på de tre stora sjukhusen. Måndag i Norrköping, tisdag i Motala och onsdag i Linköping.

Förmiddagsträffar med studerande på vårdhögskolorna. Tisdag i Linköping och torsdag i Norrköping.

Kvällsföreläsningar 18.00 med förtäring under temat Må gott och lev nu. Tisdag i Linköping, onsdag i Norrköping och torsdag i Motala.

Hela veckan besöker Vårdförbundets avdelningsstyrelse arbetsplatser.

Du som vill veta mer kontakta din lokala klubb eller avdelning eller gå in på deras hemsidor som du når via www.vardforbundet.se

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida