”Barns sorg är randig”

Just nu produceras en videofilm som ska fungera som handledning för skolpersonal i att hantera barns reaktioner på Asienkatastrofen. Den ska på måndag skickas till landets grundskolor.

– Filmen Barns sorg är randig är tänkt som ett stöd för personalen att våga möta barnen, berättade Ann-Marie Kjörling på Rädda Barnens seminarium för skolpersonal på Folkets hus i Stockholm.

Hon kontaktade Rädda Barnen i samband med Estonias förlisning och har sedan dess skrivit och producerat material om sorgearbete. 

– Idén till videofilmen kom i söndags och alla inblandade arbetar gratis. Filmen ska vara klar till helgen och kommer då att kopieras i 6000 exemplar. Sen skickar vi ut dem gratis till 5400 grundskolor. Vi som gör filmen har skänkt den till Rädda Barnen.

På måndag kommer också boken Du är hos mig ändå, med 31 barn och ungdomars egna berättelser om sorg, att finnas ute i landets bokhandlar. Redaktör för den är Susanne Sjöqvist som berättar att förlaget Wahlström & Widstrand skänker 10 kronor per exemplar till hjälparbetet efter Asienkatastrofen.

 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida