De nominerade till Salus Ansvars vårdpris är…

De nominerade till Salus Ansvars vårdpris är…
Ingrid Wåhlin, Karin Eklund och Anders Modin har nominerats till Salus Ansvars vårdpris.

Ingrid Wåhlin, Karin Eklund och Anders Modin. Där har ni de nominerade till Salus Ansvars och Vårdförbundets vårdpris 2011. De har alla chansen att vinna ära, berömmelse och en kvarts miljon kronor.

– Det är jätteroligt, både personligen men också för att jag får chansen att sprida vårt arbete och kan göra fler intresserade av mobil röntgen, kommenterar röntgensjuksköterskan Karin Eklund sin nominering.

Mobil röntgen

Hon har som projektledare på Skånes universitetssjukhus i Lund tagit initiativet till Sveriges första mobila röntgen. På så sätt kan äldre röntgenundersökas i sin hemmiljö och slipper transporteras till sjukhus.

Rättspsyk

Inte helt oväntat känner sig även specialistsjuksköterskan Anders Modin, avdelningschef på rättspsykiatrin i Sala, stolt och hedrad över att finnas bland de som har chansen att tilldelas vårdpriset. Enligt juryn har han genomfört ett mycket väl genomtänkt och hållbart utvecklingsarbete för att säkerställa god vård inom rättspsykiatrin.

– Det är fantastiskt roligt. Särskilt eftersom vi nu flyttar verksamheten till Sveriges modernaste lokaler. Det känns också som att jag via verksamheten, som nu uppmärksammas, ger något tillbaka. Inte minst till min chef som ställt upp för mig genom åren, säger han.

Lärande organisation

Intensivvårdssjuksköterskan Ingrid Wåhlin, som när Vårdfokus når henne befinner sig i Singapore på semester, nomineras för att ha överfört teserna från sin avhandling The circle of strengh and power – Experiences of empowerment in intensive care till praktik och utvecklat en lärande organisation på länssjukhuset i Kalmar.

– Fantastiskt. Jag fick veta via ett sms för en stund sedan och känner mig stolt och hedrad, säger hon.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida