Enkät: Ditt bästa/sämsta sommarminne från jobbet?

8 juni 2016
.

Kim Bentebra, 40?
Sjuksköterska, Gottsunda vårdcentral, Uppsala
— När jag tänker på somrar ?jag jobbat blir det överbelast-ningen och underbemanningen som kommer upp. Tidigare jobbade jag på akuten och den var överbelastad. På somrarna när det var varmt blev många gamla uttorkade och fick ligga på akuten.?

— Här på vårdcentralen blir ?vi också överbelastade under ?sommarsemestrarna. Men däremellan jobbade jag som ?anestesisjuksköterska i Katrineholm. Det var skönt på sommaren för vi stängde då.

 

.

Noomi Löfvenholm, 64
Pensionerad skolsköterska i Sunne kommun
— Jag har varit ledig på somrarna så jag får väl säga att skolavslutningarna har varit bäst, ha ha. Jag har haft ansvar för sju ytterskolor runt Fryken, med elever på låg-
och mellanstadiet. Och allvarligt talat kändes det alltid lite vemodigt när barnen slutade i juni. Skolsköterskan arbetar kvar med administrativa uppgifter och jag har alltid tyckt att det har känts lite ödsligt och ensamt. Särskilt på en gammal skola där det knarrade oroväckande i trapporna.

— Men förutom en viss spökrädsla har mina somrar varit lugna. Då var det mer strapatsrikt när jag som distriktssköterska hade bråttom till en patient, jag körde av vägen och blev uppdragen av en traktor.

 

Erik Öhrn.

Erik Öhrn, 23
Röntgensjuksköterska, Norrlands universitetssjukhus, Umeå
— Mitt bästa minne från förra året är att jag fick börja arbeta med det jag ville. Hälften av oss kursare, sex stycken, stannade kvar i Umeå och fick börja jobba tillsammans, så det var bara att arbeta och ha det skoj.

— Mitt värsta är nog värmen. Jag är urusel på att hantera värme och de senaste somrarna har det varit så varmt. Det är kvav luft och tunga förflyttningar. Vi hade fläktar på alla rummen för att cirkulera luften. När det är över 20-22 grader då är det hemskt jobbigt .

 

Lina Rama.

Lina Rama, 23
Biomedicinsk analytiker på vårdcentralen i Arvika
— Eftersom jag blev färdig med min utbildning till biomedicinsk analytiker i januari så har jag inte jobbat någon sommar ännu. Men under studietiden jobbade jag här som biomedicinsk assistent. Mina huvuduppgifter var provtagning och ett antal patientnära analyser.

— Ett roligt minne är när en patient trodde att han skulle dricka vätskan ur de tre provrören som man får med sig hem för att undersöka blod i avföringen. Samtidigt som jag försökte hålla mig från skratt fick jag förklara noga att vätskan inte skulle förtäras!

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida