Enkät: Vilken är din drömkarriär?

7 oktober 2015

Ronny Åkesson, 26
Ronny Åkesson?Ny sjuksköterska på en medicinavdelning vid Blekingesjukhuset ?
— Min dröm är att någon gång arbeta inom ambulansen. Det är fartfyllt, du vet aldrig vad du möter och det innebär att man ständigt utvecklas. Men det är inte säkert att jag vidareutbildar mig till ambulanssjuksköterska för det måste löna sig och i dag är löneskillnaden så liten. ?

— Annars så prioriterar jag bra arbetsvillkor och en fungerande arbetsmiljö allra mest, så i framtiden är jag beredd att ta ett lite tråkigare jobb om det krävs.


Lisa Sjödell, 33

Lisa SjödellBarnmorska, förlossningen, Värnamo
— Jag har jobbat på förlossningen i fem år nu och trivs där jag är, men om jag tänker på hela arbetslivet skulle jag nog vilja jobba både med ultraljud och i mödravården någon gång i framtiden. Jag hospiterade hos en ultraljudskollega nyligen och det skulle jag vilja lära mig, det verkar spännande. Några kolleger har bytt till mödravården. Det vore roligt att följa kvinnor genom hela graviditeten, dessutom är arbetstiderna bättre så det är lättare att få ihop jobbet med det övriga livet.

— Jag skulle inte vilja bli chef, det verkar svårt att få ihop allt och det blir nog inte så mycket ”barnmorskeri” längre, det som man har pluggat till.

Emil Envall, 33
Emil Envall AhlbergRöntgensjuksköterska, S:t Görans sjukhus, Stockholm
— Mina karriärdrömmar handlar inte om chefspositioner eller hög lön, snarare om att kunna hjälpa människor på bästa möjliga sätt. Jag hoppas hänga med i och driva utvecklingen av nya undersökningstekniker och metoder framåt. Mina erfarna äldre kolleger har varit med om en fantastisk teknik- och karriärutveckling och jag hoppas att framtida innovationer kan komma att revolutionera yrket på samma sätt för mig.

— En dröm är att kunna resa utomlands med kolleger och mobil röntgenutrustning för att undersöka och vårda utsatta människor som inte har möjlighet att ta sig till sjukhus.

Helena Johansson, 31
Helena JohanssonBiomedicinsk analytiker, patologen, Örebro
— Det är faktiskt det jag har fått utbilda mig inom. Som en av de första i landet som läst en master för biomedicinska analytiker vid universitetet i Örebro kommer jag att få ta större ansvar inom utskärning. Det är inte helt klart än, men tanken är att jag inom kort ska få ta ansvar för ett antal större organ i kroppen, vilket jag tycker är jättespännande. Om fem år hoppas jag att jag är en stadig utskärare med en egen position här och där jag tar en stor del av organen som kommer in.

— Som det ser ut i dag vill jag framför allt utvecklas inom mitt yrke, här på patologen, vilket jag fått betydligt större chans till efter masterutbildningen.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida