Enkät: Vilken är värsta julklappen du fått från jobbet?

3 december 2014

Foto: Marie Birkl

Annette Festin, 61 ?
Sjuksköterska, onkologmottagningen, Östersund?
— Vi fick en bok en gång, En obekväm sanning av Al Goore, som handlar om den globala uppvärmningen. Den var inte relevant, det blev stort rabalder över att landstinget köpte in den till alla sina anställda. ?

— Sedan dess har vi inte fått några julklappar. Det är väl av ekonomiska skäl. Men vi har fått en lunch med julgröt och skinkstut, en mjuk tunnbrödsmacka, före jul. ? Det har varit en jättediskussion om kaffet som vi betalar själva. Arbetsgivaren bjöd på det under sommaren, men nu måste vi välja. De som väljer kaffe kommer inte att få julgröt. ?

Vad skulle du vilja ha??
— Jag tycker att en julblomma vore fint att få. ?

 

Pia Olsson
Pia Olsson, 55

Psykiatrisjuksköterska, psykiatriska akutmottagningen,
Mälarsjukhuset, Eskilstuna
— Det skulle vara att inte få någon julklapp alls, vilket inte har hänt. Presenten är inte det viktiga, utan att man får bekräftelse att man är en person och del i ett sammanhang. Förr fick vi almanackor från landstinget, men de har dragits in. I stället får vår chef 100 kronor per anställd att köpa en julgåva för.

— Visst skulle det vara tråkigt att inte få något alls, men för min del får pengarna gärna skänkas till välgörenhet.

 

Susanne Widell
Susanne Widell, 65

Biomedicinsk analytiker och universitetslektor,
Linnéuniversitetet, Kalmar
— Den sämsta julklapp jag fått var när jag disputerade 1994 och fick 30 kronor mer i lönekuvertet! Då arbetade jag på medicinkliniken på Karolinska sjukhuset och min chef kom med ett kuvert och gratulerade mig till disputationen. Att biomedicinska analytiker skulle disputera ansågs inte så viktigt då. Som tur är ser det helt annorlunda ut i dag.

— På Linnéuniversitetet brukar vi få rätt trevliga små julklappar, men det bästa vore nog att få en liten julbonus i form av pengar eller kanske att få åka på en konferens eller en utbildning.

 

Tommy Danielsson
Tommy Danielsson, 34

Sjuksköterska, kirurgavdelning 6, Karlstad lasarett
— Det är enkelt eftersom vår chef har en standardjulklapp som hon har gett varje år sedan hon blev chef, och det tror jag var 2006. Vi får en biocheck och för min del är det lite tråkigt eftersom jag sällan eller aldrig går på bio. Jag brukar hitta den i ett skåp något år senare. Fast den här gången har jag ambitionen att gå och se rymdäventyret Interstellar.

— Fick jag önska skulle jag hellre ta emot en chokladask. En julklapp i samma prisläge som garanterat skulle gå åt.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida