Första professorn i klinisk omvårdnad

Christina Lindholm blir Sveriges första professor i klinisk omvårdnad, vid högskolan i Kristianstad.

Christina Lindholm kommer att arbeta för att bygga broar mellan teori och praktik och att försöka få till stånd en akademisk miljö för studenterna även under den kliniska utbildningen.

? Tillsammans med de övriga kliniska lärarna hoppas jag kunna införa evidensbaserad omvårdnad och lyfta bland annat patientsäkerhetsarbetet, säger Christina Lindholm.

Möjligheterna för studenterna att arbeta i kvalitets- och forskningsprojekt tillsammans med sjukhus, primärvård och kommuner kommer också att öka, om hon får som hon vill.

Sårforskningens Mecka

Christina Lindholm lämnar en tjänst som vårdforskningschef på Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Att det nu blir Skåne för Sveriges främsta sårvårdsforskare är nog ingen slump.

– Region Skåne är ett Mecka för sårforskningen och i nordöstra delen pågår många spännande projekt både på sjukhusen i Kristianstad och Hässleholm, i primärvården och i kommunen. Jag ser också fram emot att nu få forskningstid i tjänsten. Dessutom har jag både rötter och hus i Skåne, berättar Christina Lindholm.

Hon tillträder som professor den 17 maj. 

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida