Glädjebesked. Fick 25 000 i ingångslön

En blivande sjuksköterska har fått sitt första jobb på Karolinska universitetssjukhuset i Solna — till en ingångslön på 25 000 kronor i månaden.?

2 januari 2013

Anna Westring är snart 50 år och har fem års studier vid Konstfack bakom sig — samt tolv års erfarenhet som forskningsingenjör vid Kungliga tekniska högskolan och Karolinska institutet. En gedigen erfarenhet alltså. ?

— Faktum är att jag hade högre lön som forskningsingenjör så jag är inte jätteimponerad. Men det känns heller inte förnedrande, säger hon.??

Men den lönesättande chefen berättade att hon inte hade kunnat ta ett löneanspråk på 25 000 kronor i ingångslön vidare till klinikledningen för ett år sedan. Att det har ändrats tror Anna att studentuppropet har en stor del i.?

— Jag tolkade det hon sa som att ledningen börjar förstå att det inte är okej med en och samma låga ingångslön för alla – oavsett erfarenhet, säger hon.?

Anna Westring förstår att det är hennes ålder och erfarenhet som gjort den relativt sett höga ingångslönen möjlig, men vill ändå peppa sina ”medsystrar”.?

— Det kändes som min chef var på min sida och att hon tycker att studentuppropets löneanspråk är rimligt. Kanske är en förändring på gång.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida