Hallå där…

...Annika Berglund avdelningschef på akutmottagningen i Sundsvall, som fått ett stipendium på 17 500 kronor av landstinget för att hon »visat gott medarbetarskap och bidragit till att utveckla verksamheten under en följd av år«.

Det här var första gången landstinget delade ut stipendiet. Varför tror du att just du fick det?

? Jag tror det beror på att jag försöker värna om och ta hand om personalen på ett bra sätt och få dem att tro att det går att göra förbättringar .

Nämn några viktiga förbättringar.

? Först tvättstugeschemat. Det var det som drog i gång förändringsarbetet. Sedan också att alla fått ansvarsområden som inneburit att de har vuxit i arbetet samt ett poängsystem för ob-tiden som lett till att vi inte har några problem med att tillsätta nattjänster.

Du utsågs 2001 till Årets chef av Vårdförbundet i Västernorrland ? blir det för mycket av priser?

? Nej. Båda gångerna har personalen varit med och nominerat mig och något bättre kvitto på mitt arbete kan jag inte få. Det är också roligt att personalen inte bara är stolt över mig utan även över sin arbetsplats. Utan en fin personal skulle jag ju inte kunna göra ett bra jobb.

Hur länge kommer du att vara kvar som chef?

? Mitt första förordnande ? innan dess var jag både biträdande och vikarierande chef ? gick ut förra året efter fyra år. Redan när jag började sa jag att jag skulle hoppa av när jag inte ville mer. Men jag tycker att jag har mer att ge och nu har mitt förordnande förlängts en period till. Sedan får vi se.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida