Hallå där…

...Daniel Wiklund, som aldrig hade haft en tanke på att bli sjuksköterska men bytte från studier i webbdesign till sjuksköterskeutbildningen.

4 augusti 2006

Du har läst ett år ? vad kände du när du började?

? Att det var soft med bara tjejer! Men det var vid första anblicken. Egentligen tror jag det skulle bli en bättre balans i utbildningen med fler killar.

? Jag trodde verkligen att webbdesign var min grej och hade inte en tanke på att bli sjuksköterska, men medan jag gick där insåg jag att jag fick använda alldeles för lite av min kompetens som människa vid datorn. Jag vill få användning för hela mitt spektrum av kunskaper.

Uppfyller utbildningen förväntningarna?

? Absolut. Nu tycker jag att det är roligt att plugga och känner att jag har användning av det jag får lära mig. Allt här känns så aktuellt. Medicindelen, som jag fasade för eftersom jag tyckte att kemi och biologi var så tråkigt i gymnasiet, var roligast. Jag har fått nya perspektiv på hur människokroppen fungerar. Det är häftigt att inse hur allt hänger ihop.

Vad vill du göra i framtiden?

? Jag siktar mot ambulanssjukvården. Det verkar vara ett spännande yrke, men mest vill jag bara ha ett mål att sikta mot. Jag får se efter all praktik, kanske är det en dröm jag överger.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida