Isvatten drar in miljonbelopp till ALS-forskningen

Isvatten drar in miljonbelopp till ALS-forskningen
De anställda på neurologmottagningen vid Östersunds sjukhus fick en riktig kalldusch. Foto: Maria Karlsson/ Landstinget Jämtland

Neurologmottagningen på Östersunds sjukhus är en av många som stöttar Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning genom att anta utmaningen Ice bucket challenge.

29 augusti 2014

Ett, två, tre… så hällde de anställda vid neurologmottagningen på Östersunds sjukhus varsin hink med iskallt vatten över huvudet! Och bidrog samtidigt med pengar till Hjärnfonden och Ulla-Carin Lindquists stiftelse för ALS-forskning.

Detta ovanliga sätt att samla in pengar på har spritt sig snabbt på sociala medier de senaste dagarna och har redan gett en miljon kronor extra till ALS-forskningen.

Den världskända ALS Ice bucket challenge startade i USA där kändisar som Bill Gates och Lady Gaga har hällt isvatten över huvudet och bidragit med pengar till forskningen. Förra veckan tog det fart i Sverige.

Förhoppningen är att ishinksutmaningen ska skapa större kännedom om sjukdomen hos en bredare allmänhet och ge ännu mer resurser till den livsviktiga hjärnforskningen.

Samtidigt som de anställda på neurologmottagningen i Östersund hällde isvatten över sig utmanade de landstingsdirektören och ledningsgruppen att göra samma sak.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida