Många hade synpunkter på förbundets verksamhet

Många medlemmar ville vara med när Vårdförbundet i Västerbotten bad om synpunkter på vilka frågor som ska prioriteras under det kommande verksamhetsåret.

24 augusti 2006

Under tre dagar har styrelsen för Vårdförbundet i Västerbotten åkt runt till Lycksele, Skellefteå och Umeå för att få synpunkter på vilka frågor som medlemmarna tycker är viktigast. Ett partytält har ställts upp utanför de tre sjukhusen och medlemmarna har fått möjligheter att säga vad de tycker om förbundet och vilka frågor förbundet bör satsa på – samtidigt som de bjudits på lunchmat.

Och mötena har varit en succé. I Lycksele infann sig över 100 av de cirka 150 landstingansatällda medlemmarna och i Skellefteå närmare 200 medlemmar. Hur många som kom till tältet i Umeå i dag är ännu oklart.

Ville ta ett nytt grepp

– Vi ville ta ett nytt grepp. I stället för att vi i styrelsen bara skulle berätta för medlemmarna vad vi hade beslutat, ville vi att medlemmarna skulle ta tala om för oss vad de anser vara viktigast, säger Lena Sjölin, Vårdförbundets ordförande i länet.

En rad förslag fördes fram, både muntligt och skriftligt. Många berörde arbetsmiljön, inte minst att man borde få arbeta färre helger och färre timmar i veckan och ändå få räkna det som heltid – allt för att man ska kunna orka arbeta fram till pensionen.

– Vi har fått många synpunkter och vi ska nu titta på dem, säger Lena Sjölin.

Alla synpunkter kommer att läggas ut på avdelningens hemsida. Sedan kommer styrelsen att titta närmare på dem och presentera ett förslag som medlemmarna sedan får tycka till om innan verksamhetsplanen antas senare i höst.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida