Moderskap

Brooke Shields När regnet faller. Min väg ut ur förlossningsdepression216 sidor. Prisma 2006 www.prismabok.seisbn 91-518-4676-4

6 oktober 2006

Brooke Shields är inte ensam om att som nybliven mamma plötsligt befinna sig i en sinnesstämning som både är oväntad och skrämmande. Var tionde kvinna drabbas av förlossningsdepression, ett faktum som alltför sällan förs fram i ljuset eller tas upp till diskussion. Det vill Brooke Shields ändra på.

Den officiella bilden av henne har varit att hon hade allt: skönhet, lycka och framgång. Men bakom den glamourösa fasaden fanns en annan verklighet. Hennes högsta önskan var att få ett eget litet barn. Men naturen ville inte göra hennes väg mot moderskapet så lätt och rak. Efter både fertilitetsbehandlingar och missfall blev hon till slut mamma till en underbar liten dotter. Äntligen hade hon fått den familj hon så hett önskat. Men moderslyckan infann sig inte. I stället föll hon ner i en djup förlossningsdepression. Det här är hennes egen berättelse om hur hon kämpade sig ur den mörka och fullständigt förlamande depressionen.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida