Obligatorisk gymnastik minskar sjukfrånvaron

Personalen inom äldreomsorgen på Lidingö utanför Stockholm har fått en ny arbetsuppgift, en timmes obligatorisk gymnastik i veckan. Enligt personalchefen har det lett till minskad sjukfrånvaro.

18 oktober 2006

En timme i veckan möts sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och andra inom äldreomsorgen på Lidingö för att motionera tillsammans. De omkring 60 anställda delas in i tre grupper och träffas för en halvtimmes fysisk träning och en halvtimmes avslappning.

Chefen på rehab-området, Lena Jansson, ser det som kompetensutveckling.

? Det här är en obligatorisk träning jämställd med andra arbetsuppgifter. Vi möts och tränar tillsammans och målet är att ändra inställningen till att röra på sig, säger hon.

Ser träning som en självklarhet

Fördelen med att göra träningen obligatorisk i stället för att ha en friskvårdstimme är att alla deltar ? inte bara de som är vana att röra på sig.

Arbetsgivaren ser behovet av gymnastik på arbetstid som en självklarhet. Arbetet inom äldreomsorgen är både fysiskt och psykiskt krävande.

? Många kvinnor inom offentlig sektor har besvär med rygg och axlar, och på senare år har vi också sett att utbrändheten ökar, säger Lena Jansson.

Den obligatoriska träningen startade som ett projekt för ett år sedan och sedan den första oktober finns den med som en arbetsuppgift i kollektivavtalet. Vårdförbundet, Kommunal, Sjukgymnasternas riksförbund och Sveriges arbetsterapeuter är samtliga positivt inställda.

Protesterar mot tvånget

Sveriges kommunaltjänstemannaförbund däremot står utanför och protesterar mot att träningen är obligatorisk. Personalchefen Ulf Haraldsson förstår inte den inställningen och säger att arbetsgivaren nu ser en mycket mer välmående personal.

? Det är häpnadsväckande vilken effekt det här har på sjukfrånvaron. Under årets första sex månader har den minskat med drygt 30 procent jämfört med samma tid förra året.

En ren bonus, understryker rehabchefen Lena Jansson.

? Minskad sjukfrånvaro har inte varit vårt mål och vi vill inte jaga folk att inte vara sjuka för det blir de. Det jag är intresserad av är att personalen kommer tillbaka och mår bra när de här, säger hon.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida