Skellefteå tog rast

Extra god mat och musik i matsalen var några delar i »Hälsa för livet — ta rast«, det speciella rastuppropet på lasarettet i Skellefteå den 12 april.

13 maj 2002

De fackliga organisationerna och arbetsgivaren är helt överens: det är viktigt att äta ordentligt och att ta en rejäl rast.

Därför har de kommit överens om att locka de anställda till detta genom speciella arrangemang två gånger per år.

– Vi och arbetsgivaren anser att det här är en viktig fråga både för hälsan och för verksamheten, säger Vårdförbundets Ejja Häman Aktell.

– Det är dessutom ett häftigt sätt att göra något enkelt, roligt och uppmuntrande för alla, tillägger hon.

Bland arrangemangen fanns extra god mat och musik i matsalen på lunchen. Det var till och med några som gick upp och dansade i kafferummet. Efteråt visade det sig att 33 procent fler än vanligt ätit i matsalen. De som inte kom dit försökte man fånga upp på olika sätt i centralhallen, bland annat genom en tipsrunda som lockade ett hundratal personer.

Det här arrangemanget ska ses som en uppföljning av det så kallade rastupprop som genomfördes på en rad platser i landet den 12 september förra året; en aktion som genomfördes för att få arbetsgivare och anställda att inse vikten av att ta ut raster för att orka med arbetet.

Nästa aktionsdag i Skellefteå blir den 12 september.

Senaste jobben

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida