Stort intresse för nya forskningsidéer inom vården

Stort intresse för nya forskningsidéer inom vården
Forskare och yrkesverksamma inom vården uppmuntras att skicka in idéer till samhällsrelevant och nytänkande forskning. Arkivbild: Colourbox

Minnesstöd för gamla och nya behandlingsmodeller för unga med psykisk sjukdom. Det är några av de idéer som har kommit fram genom Vårdalstiftelsens kampanj "Idéprovningen". Av totalt 685 nya idéer har 42 gått vidare i uttagningen.

19 december 2011

Gensvaret på Vårdalstiftelsens Idéprovning har varit stort. Av de 685 nya idéer som kommit in kommer en tredjedel från personer som är verksamma inom vården och 70 procent från kvinnor.

Nu har 42 av förslagen gått vidare till nästa steg. Under våren ska Vårdalstiftelsen besluta vilka av forskningsidéerna som ska få finansiering.

Idéerna finns inom tre olika områden: ”åldrandets utmaningar”, ”barn och ungas hälsa och välbefinnande” samt ”organisation, politik och styrning i vården”.

Idéprovningen är en del av Vårdalstiftelsens pågående kampanj för att hitta nya djärva idéer inom vårdforskningen som kanske inte skulle kunna komma fram på annat sätt.

Under 2012 görs en särskild satsning på området ”åldrandets utmaningar”.

Läs mer om de idéer som har gått vidare på www.vardal.se

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida