Vårdfokus nyhetsbrev

 

Satsar på lönetillägg för att minska hyrberoende

2018-06-08 I höst inför Region Norrbotten ett lönetillägg på 2 500 kronor i månaden, bland annat för sjuksköterskor som arbetar heltid på vårdavdelningar med verksamhet dygnet runt.
Nya sedlar, 500-lappar, pengar

Barn används som tolkar i vården

2018-06-08 Det är vanligt att minderåriga barn och andra anhöriga används i stället för tolkar inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det visar en undersökning som Socialstyrelsen låtit göra. "Det äventyrar patientsäkerheten".
barnhand

Här har alla kommuner infört betald specialistutbildning

2018-06-08 I dag tecknade Vårdförbundet i Blekinge avtal om akademiska specialisttjänster med Ronneby kommun. Det innebär att länet är först i landet att ha AST-avtal med både landstinget och samtliga kommuner.
Gunilla Månsson, ordförande Vårdförbundet i Blekinge. Mars 2017

Han hårdtränar utländsk vårdpersonal i svenska

2018-06-08 Emil Molander tycker att både sjuksköterskor och läkare från andra länder ska kunna vårdsvenska bra. "Det är skillnad på att säga magen eller råka säga "maget". Nu ger han ut en bok som hjälp på vägen.
Emil Molander

Vanligt umgänge stärker patienter i psykiatrin

2018-06-08 När patienter inlagda på en psykiatrisk avdelning får umgås med personalen en timma varje dag – kanske promenera, måla pussla eller spela pingis – ökar deras hopp om återhämtning.
Måla

Vill nyansera debatten om ungas psykiska ohälsa

2018-06-07 I en ny rapport ifrågasätter föreningen Mind om dagens unga verkligen mår så dåligt som det verkar. Lyssna i stället för att sjukdomsförklara, lyder rådet till vården och vuxenvärlden.
Karin Schulz

Sjuksköterska och politiker som lever som hon lär

2018-06-07 Slit och släng är inget för sjuksköterskan Kerstin Lundh. Hon odlar egen mat, komposterar sopor och köper bara begagnade kläder. Som landstingspolitiker för Miljöpartiet i Dalarna vill hon skapa en hållbar arbetsmiljö för vårdpersonalen och en jord som kan försörja barn och barnbarn.
Kerstin Lundh.jpg
Tipsa oss!
Mest läst på webben
Karolinska hyr operationsteam för 800.000 kronor i veckan
Sjuksköterska döms för att ha tappat sin son på blod
Ketogen kost i nya riktlinjer vid epilepsi
Rekordmånga legitimationer återkallade
Sjubarnsmamma tvingas pendla 20 mil för sjuksköterskepraktik
Annonsera i Vårdfokus  |  Prenumerera på tidningen  |  Kontakta oss  |  Avregistrera nyhetsbrev