Christel är bäst på palliativ omvårdnad

Christel är bäst på palliativ omvårdnad
Christel Söderstierna - årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012. Foto: Christine Karlsson

Christel Söderstierna, som arbetar på Fullriggens vårdboende i Helsingborg, har utsetts till årets palliativa omvårdnadssjuksköterska. Att arbeta i team och hela tiden hjälpas åt är det viktigaste för att kunna ge patienterna en god vård, anser hon.

– Jag brinner för det jag gör och det är en stor ära att få den här utmärkelsen, säger Christel Söderstierna.

”Christel är alltid glad och positiv och en utpräglad teamarbetare som alltid involverar omvårdnadspersonalen i arbetet”, heter det i motiveringen till att hon utsetts till årets palliativa omvårdnadssjuksköterska 2012 av SFPO, Sjuksköterskor för palliativ omvårdnad.

– Det är lite tråkigt att det är en så ensidigt negativ bild av äldrevården som kommer fram i medierna, för det görs väldigt mycket bra också, säger hon.

Själv har Christel Söderstierna arbetat mycket med LCP, en standardvårdplan för patienter under livets allra sista tid. Hon har även varit i andra kommuner för att berätta hur man arbetar med LCP.

På Fullriggens vårdboende i Helsingborg har hon deltagit aktivt tillsammans med enhetschefen och omvårdnadspersonalen för att utveckla den palliativa vården och hon har även ett nära samarbete med läkarna på den näraliggande vårdcentralen.

– Det är fantastiskt bra att vi har tillgång till läkare så nära. Svårigheter att snabbt få kontakt med läkare är annars ett problem för många som arbetar med svårt sjuka äldre.

Förutom äran och ett fint diplom fick Christel Söderstierna även ett stipendium på 9 500 kronor.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida