Falcks ledning dementerar anklagelser mot Vårdförbundet

Chefer på Falck ambulans dementerar att de har påstått att Vårdförbundet har uppmanat till uppsägningar. Något skadestånd har de heller inte för avsikt att kräva.

Vårdfokus har fortfarande inte fått någon personlig kontakt med Falck ambulans vd, Sven Engquist, men i ett meddelande över mejlen förklarar han att företaget inte alls har för avsikt att kräva Vårdförbundet på skadestånd. ”Det är inte en korrekt uppgift att vi har påstått att Vårdförbundet uppmanar till uppsägningar, vi dementerar den uppgiften”, skriver han.

I ett särskilt meddelande förklarar Sven Engquist och ambulanschefen Christina Larsson också att Falck ambulans aldrig har haft för avsikt att säga upp kollektivavtalet med Vårdförbundet. Tvärtom sägs i brevet att företaget under lång tid har arbetat tillsammans med både Vårdförbundet och Kommunal för att utveckla verksamheten, och att de avser att fortsätta med det.

”Vi är mycket nöjda med det samarbetet och detta arbete fortsätter med full kraft”, skriver de båda cheferna.

Följer utvecklingen

På Vårdfokus fråga om varför företaget har tagit bort jouren på en del stationer och behållit den på andra svarar Sven Enquist:

– Vi har gjort en kraftig sänkning av jouren på alla stationer i distrikt 2 i den senaste förhandlingen med fackförbunden. Vi kommer självklart att följa utvecklingen i framtiden och genomföra eventuella justeringar tillsammans med fackförbunden lokalt.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida