Hopp

Hopp

Man ger bara inte upp. Eva-Maria Strömsholm. www.mangerbarainteupp.com 2011, ISBN 978-952-92-8511-2??

Cancer är inte det första en 27-årig tjej tänker på när läkaren vid en vanlig hälsokontroll känner något konstigt i buken. Det gjorde inte Eva-Maria heller. Efter att alltid ha motionssprungit hade hon precis börjat tävla, lyckats bättre än hon hade vågat hoppas och insett att hon är en långdistanstalang. ?

Då slog bomben ner. Knölen i magen visade sig vara en sällsynt form av äggstockscancer som drabbar unga kvinnor. Efter en lyckad operation och med mycket möda tog sig Eva-Maria tillbaka till löpspåret. På vägen tog en ganska färsk relation med en pojkvän slut och hon förlorade kontakten med en väninna som betydde mycket för henne. Men många vänner hade hon ändå kvar och familjen fanns där hela tiden. ??

Efter ett år av återhämtning, envis träning och studier kom bakslaget; en ny smärta långt ner i ryggen. Cancer igen. Ännu en operation, denna gång ena njuren, och stora plågor. Ett år senare vågade Eva-Maria börja tro på en framtid. Nu föreläser hon om sina erfarenheter och ger råd till olyckssystrar och -bröder samt till vårdpersonal.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida