Vårdförbundet i Västra Götaland marscherar för säker vård

Vårdförbundet i Västra Götaland marscherar för säker vård
På lördag samlas alla som anser att säker vård är en viktig samhällsfråga till en manifestation på Götaplatsen i Göteborg. Arkivbild: Mostphotos

I morgon, lördagen den 31 mars, arrangerar Vårdförbundets avdelning i Västra Götaland en manifestation för säker vård. Parollen syftar både på medlemsgruppernas kompetens och på patienternas säkerhet.

30 mars 2012

”Säker vård” – har Vårdförbundet valt som huvudparoll vid lördagens manifestation. Det kommer att handla om patienternas säkerhet och om hur mycket Vårdförbundets medlemmar med sin kompetens betyder för den.

– Säker vård inrymmer nästan allt: lön, arbetstider, kompetens, personalhälsa. Sjukvårdspersonal i obalans tar otrygga beslut. Vi uppmanar alla i Göteborg som tycker att säker vård är viktigt att ansluta sig till manifestationen, säger Marita Tenggren, ordförande för avdelningen i Västra Götaland.

Samling vid Götaplatsen

Klockan 11.00 samlas man på Götaplatsen i Göteborg, för att en timme senare marschera mot Gustav Adolfs torg. Marita Tenggren och Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro kommer att tala om vikten av att använda medlemsgruppernas kompetens fullt ut. Förutom i Göteborg kommer en manifestation också att äga rum på torget i Borås, samma tid.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida