NU-sjukvården, Område II, Anestesi-, Operation och Intensivvårdsklinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Våra två sjukhus är NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 270 000 invånare. Patientbredden gör arbetet spännande och varierande. Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med goda utvecklingsmöjligheter. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. I NU-sjukvården har du det mesta inom räckhåll. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Operationsavdelning

Operationsavdelningen inom An/Op/IVA-kliniken består av två avdelningar, en på NÄL och en på Uddevalla sjukhus. Verksamheten på NÄL har fokus på akut verksamhet och på Uddevalla sjukhus elektiv verksamhet. För närvarande finns två avdelningschefer på varje ställe. Din placering kommer att vara på NÄL, men ett tätt samarbete finns mellan avdelningarna. Utifrån Västra Götalandsregionens normtalsmål med högst 35 underställda/chef pågår en anpassning inom kliniken, och du kommer utifrån det att vara delaktig i arbetet med ledningsstrukturen.

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kommer du att ha personal-, ekonomi-, verksamhets- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha ett nära samarbete med medicinsk ansvarig läkare och sektionsledare på avdelningen. Din uppgift blir att tillsammans med dessa personer leda, planera och utveckla verksamheten i enlighet med verksamhetens övergripande mål och ramar.

En drivkraft i ditt kommande arbete är att leda och coacha både individer och team mot ett gemensamt mål.

Du är direkt underställd verksamhetschefen och ingår i verksamhetens ledningsgrupp. Du kommer att verka i ett samledarskap med befintlig avdelningschef där du har eget ansvar för ekonomi och personal men med ett gemensamt uppdrag för verksamheten.

Kvalifikationer

Akademisk utbildning som bedöms vara relevant för uppdraget.

Du har intresse/erfarenhet av chef- och ledarskap inom akutsjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom anestesi eller operation.

Vi söker dig som:

- Har en vilja att leda.
- Drivs av utmaningen att leda team och individer utifrån en gemensam värdegrund och mot gemensamma mål. Du har förmåga att skapa bra resultat och strävar efter att finna förbättringspotential på enheten.
- Har en god förmåga att se helheten med blicken långt fram och samtidigt med energi verka i det dagliga arbetet. Du har stort förtroende för andra individers kraft och är intresserad av att coacha dina medarbetare.
- Är flexibel, har en god samarbetsförmåga och lätt för att skapa goda relationer.
- Är lyhörd och förtroendegivande.

I denna roll kommer vi att sätta stort värde på dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet:
https://vgregion.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:166297/

Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överesnkommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/5927

Kontakt

Michael Rådström, Verksamhetschef, 010-435 14 64, 070-713 39 29
Gunilla Bodén Olsson, Biträdande verksamhetschef, 010-435 15 50
Anneli Magnusson, Avdelningschef operation, 010-435 15 53

Facklig företrädare

Anna Widenberg och David Torgeby, Vårdförbundet.
Katarina Strid, SACO.
Helene Holtfors och Annika Hallén, Kommunal.
Ulrika Andersson, Vision.
Alla nås via växel: 010-435 00 00

Sista ansökningsdag

2017-09-28