Sophiahemmet Högskola, Institutionen för omvårdnadsvetenskap

Vill du vara med och påverka framtidens hälsa, vård och omsorg? Då är du välkommen att söka till oss på Sophiahemmet högskola!
På Sophiahemmet högskola bedriver vi utbildning och patientnära forskning för att möta samhällets behov av kunskap till nytta för patienter och deras närstående, för hälso-och sjukvårdens professioner, vårdgivare och policyföreträdare.
Sophiahemmet Högskola grundades 1884 och är en enskild utbildningsanordnare med Sophiahemmet, ideell förening som huvudman. Högskolan är en del av koncernen Sophiahemmet där också Sophiahemmet sjukhus ingår. Sophiahemmet ideell förening stödjer patientnära forskning som sker i samverkan mellan högskola och sjukhus.
Vår viktigaste tillgång är våra drygt 100 medarbetare och 1500 studenter, som med nyfikenhet och engagemang gör Sophiahemmet högskola till en dynamisk och spännande arbetsplats.

Vi söker en lektor som vill vara med i vårt kontinuerliga arbete för att Sophiahemmet högskola ska vara ett akademiskt lärosäte i takt med tiden, med toppkvalitet i alla utbildningar på grund-, avancerad- och forskarnivå.

Läs mer om högskolans verksamhet på www.shh.se

Lektor i omvårdnadsvetenskap med övergripande ansvar för verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Tjänsten som VFU-ansvarig lektor omfattar ett övergripande ansvar för samordning, genomförande och utveckling av den verksamhetsförlagda utbildningen med fokus på sjuksköterskeprogrammet. Uppdraget förutsätter nära samverkan med ett flertal aktörer i kliniska verksamheter och du förväntas representera Sophiahemmet högskola i aktuella nätverk och forum för frågor som berör verksamhetsförlagd utbildning.

I arbetsuppgifterna ingår undervisning, handledning och examination av självständiga arbeten samt pedagogiskt utvecklingsarbete. Forskning ingår i tjänsten med en omfattning enligt överenskommelse. Lektoratet är placerat vid institutionen för omvårdnadsvetenskap.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som högskolelektor är den som har avlagt doktorsexamen, visat pedagogisk skicklighet samt har de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. En förutsättning för att pedagogisk skicklighet ska anses föreligga är genomgången, för verksamheten relevant högskolepedagogisk utbildning, omfattande minst 7, 5 hp. eller motsvarande.

Särskilda kvalifikationer

För behörighet till detta lektorat krävs att du är legitimerad sjuksköterska med tidigare erfarenhet av verksamhetsförlagd utbildning.

Meriterande är pågående forskning inom högskolans forskningsområde Människan i sjukdom, vård och hälsa.

Du har god erfarenhet av att undervisa på högskolenivå, har ett genuint pedagogiskt intresse av olika pedagogiska modeller och verktyg. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt ledarskap är meriterande. Du ska ha dokumenterad förmåga att undervisa på svenska och engelska.

Du har lätt för att samverka och arbeta i team, är strukturerad flexibel och lösningsorienterad. Du har ett positivt förhållningssätt och stor drivkraft och förmåga att tänka nytt.

Bedömningsgrunder

Sökande till lektorat sakkunnigprövas externt. Vid urval av behöriga sökande kommer vikt att fästas både vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet.

Vid bedömning av pedagogisk skicklighet ska i första hand pedagogisk kvalitet beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska förmåga att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen tillmätas betydelse. Även förmåga till interaktion om högskolepedagogiska frågor med aktörer inom och utom universitetet ingår i den pedagogiska skickligheten.

Tidigare erfarenhet av verksamhetsförlagd utbildning, tidigare pedagogiskt ledarskap och tillika personlig lämplighet är betydelsefullt för anställningen och kommer att tillmätas vikt vid bedömning.

Villkor

Tjänsten omfattar heltid 100 % och är en tillsvidareanställning. Högskolan tillämpar provanställning. Välkommen med din ansökan senast den :e .

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

https://shh.mynetworkglobal.com/se/what:job/jobID:187435/iframeEmbedded:0/where:4

Vänligen bifoga följande dokument

1.Personligt brev.
2.CV (max. 2 sidor) inklusive uppgift om referenspersoner
3.Meritportfölj omfattande; vetenskapliga, pedagogiska, kliniska och samverkansmeriter.

Inför rekryteringsarbetet har Sophiahemmet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Enligt överenskommelse

Löneform Månadslön

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100%

Ort Stockholm

Län Stockholms län

Land Sverige

Referensnummer 2018/3

Kontakt
Cecilia Håkanson prefekt, 072-721 41 92
Anna-Karin Falk, 08-406 20 96

Facklig företrädare
Agneta Wennman Larsen Akademikerföreningen, 08-406 29 79

Sista ansökningsdag 2018-02-04