Ref: X18-90501

Inom RMV finns sex rättsmedicinska enheter. På uppdrag av polis och åklagare har de rättsmedicinska enheterna till uppgift att utföra olika typer av rättsmedicinska undersökningar och bedömningar.

Rättsmedicins huvudsakliga uppdrag är att genomföra rättsmedicinska obduktioner samt utfärda rättsintyg på uppdrag av bland annat polis, åklagare och domstol. Utöver obduktioner och rättsintyg bistår vi även med identifiering av avlidna och vid fyndplatsundersökningar.

Ditt uppdrag

En rättsmedicinsk utredare ska

 • Komplettera information om den avlidnes hälsotillstånd och levnadsförhållanden samt omständigheterna kring dödsfall via kontakter med anhöriga och andra personer i den avlidnes omgivning samt med hälso- och sjukvård, uppdragsgivare, allmänhet m fl.
 • Samordna och sammanställa underlag för rättsintyg.
 • Medverka vid omhändertagande av levande personer vid kroppsundersökningar och kunna bistå rättsläkaren vid fyndplatsundersökningar och komplicerade dödsfallundersökningar.
 • Arbeta med enhetens vävnadsdonationsverksamhet.
 • Vara behjälplig vid samordningsuppdrag samt forsknings- och utvecklingsprojekt.

Utredaren ska vidare ansvara för att arbeta enligt gällande lagar och förordningar och myndighetens styrdokument och i enlighet med beslutade instruktioner, rutiner och metoder inom rättsmedicins verksamhet som kontrollorgan samt inom övrig rättsmedicinsk verksamhet.

Kvalifikationer

 • Av Socialstyrelsen utfärdad legitimation som sjuksköterska
 • Erfarenhet av samordnande och koordinerande arbetsuppgifter

Meriter

 • Kompletterande utbildningar inom relevanta verksamhetsområden
 • Erfarenhet av arbete med avlidna
 • Kunskap om vårdens och berörda myndigheters organisation och arbetsuppgifter
 • Dokumenterad god förmåga att uttrycka sig skriftligt och muntligt

Dina erfarenheter och egenskaper

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper eftersom både interna och externa kontakter är en viktig del i arbetet. Du behöver ha förmåga att möta människor i kris då mycket av verksamheten innefattar svåra händelser i samband med dödsfallsutredningar. Vi ser därför att du har ett etiskt förhållningssätt, integritet och att du agerar stabilt för att kunna hantera verksamhetens arbete professionellt. Som person är du noggrann, strukturerad, flexibel, empatisk och serviceinriktad. Därtill har du med din positiva attityd lätt för att skapa goda relationer, samarbeta med andra och bidrar därmed till en god arbetsmiljö på enheten.

Anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med en inledande provanställning om sex månader. Tillträde efter överenskommelse. RMV tillämpar individuell lönesättning.

Kontaktuppgifter

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Jesper Greby, tfn 010-483 41 00. Facklig företrädare för Saco är Maritha Torkildsen Nilsson, för ST/OFR Seva Budak och för Seko Christer Johansson, vxl tfn 010-483 41 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan och CV märkt med D nr X18-90501 genom att klicka på knappen Ansök nedan senast 180311.
Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. Urval och intervjuer sker löpande.

Övrigt

Rättsmedicinalverket värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i denna rekrytering.

Ansök

https://www.rmv.se/jobb/?rmpage=job&rmjob=123