Ärendenummer:
HoS:2018:688

Är du röntgensjuksköterska eller sjuksköterska? Vill du vara med och vidareutveckla mammografiverksamheten?
Vi vill förstärka vårt mammografiteam och söker därför fler medarbetare till vår enhet som består av ca 15 personer. Vi är ett glatt gäng i blandad ålder som känner att vårt arbete verkligen gör skillnad, och framför oss har vi en spännande utveckling. Vid årsskiftet övergår verksamheten i privat drift, då Unilabs AB blir vår nya arbetsgivare.

På mammografienheten arbetar vi länsövergripande både med mammografiscreening och med klinisk utredning. Vi har ett gott och nära samarbete inom vårdkedjan för bröstcancer. Verksamheten kommer även fortsättningsvis att bedrivas i nuvarande lokaler på Universitetssjukhuset i Örebro. Under hösten byggs enheten om och vi installerar ny röntgenutrustning med den senaste teknologin, som t.ex tomosyntes och kontrastförstärkt mammografi.
Varje år bjuder vi in drygt 30 000 kvinnor till mammografiscreening och utför >5000 kliniska undersökningar. Screeningverksamheten har ett högt tempo med rutinmässiga undersökningar av friska kvinnor. I den kliniska verksamheten utför vi alla nödvändiga undersökningar och provtagningar vid ett och samma tillfälle och samma röntgensjuksköterska/sjuksköterska följer patienten hela vägen.
Vi prioriterar metodutveckling, kvalitetsarbete och kompetenshöjning.

Arbetsuppgifter:

Du arbetar med alla på enheten förekommande arbetsuppgifter som ingår i röntgensjuksköterskans profession. Det innebär självständigt arbete på lab med standardiserad eller individanpassad bildtagning, digital bildhantering och dokumentation, att assistera bröstradiologen vid ultraljud och olika provtagningar samt även viss administration med telefontid och reception.
Introduktion planeras utifrån tidigare erfarenhet och behov. Sjuksköterska kommer under inskolningen att få intern strålskyddsutbildning och utbildning i bildtagning.

Kvalifikationer:

Legitimerad röntgensjuksköterska eller legitimerad allmänsjuksköterska. Du har en professionell framtoning med hög servicekänsla och sätter alltid patienten/kunden i centrum. Du har lätt för att samarbeta och att bidra med arbetsglädje i teamet. Du tycker det är roligt att arbeta i högt tempo och ha korta möten med våra kvinnor som kommer för hälsokontroll, men du kan också möta de som genomgår utredning med empati och omtanke.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, och värderar samarbets-,initiativ-, och ansvarsförmåga samt flexibilitet högt.

Anställningsform:

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltidstjänstgöring, med placering på Mammografienheten. Under hösten är Röntgenkliniken i Region Örebro län din arbetsgivare i avsikt, och i väntan på, att anställningen och dess villkor kan övergå till Unilabs AB efter årsskiftet. Vi har schemalagd tjänstgöring med förmånliga arbetstider. Verksamheten bedrivs huvudsakligen dagtid, måndag till fredag. Vi arbetar idag var sjätte lördag och har en senare tur till 18.45 cirka 4 ggr/6 veckor.

Tillträde:

Snarast enligt överenskommelse.

Upplysningar:

Susanne Lilja, avdelningschef Mammografienheten, Röntgenkliniken
Region Örebro län
Telefon: 019-602 30 89
E-post: susanne.lilja@regionorebrolan.se

Helen Häggström, verksamhetschef Mammografi & Radiologi Öst,
Unilabs AB
Telefon: 073-155 02 61
E-post: helen.haggstrom@unilabs.com

Facklig företrädare:

E-post: Per.Gustafsson@unilabs.com Vårdförbundet, Unilabs AB
Per Gustafsson
Tel: +46702193750

Vårdförbundet, Mammografienheten USÖ
Razhan Salar Mohammad
Telefon: 019-602 33 80
E-post: razhan-salar.mohammad@regionorebrolan.se

Hemsida:

www.regionorebrolan.se
www.unilabs.se

Sista ansökningsdag:

2018-09-28

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Om organisationen:

Unilabs AB: Unilabs är idag en ledande aktör inom radiologi och laboratoriemedicin och Sveriges största privata leverantör av röntgen, mammografi och laboratoriemedicin. Vi möter våra patienter och kunder på sjukhus, närakuter, primärvårdslaboratorier, våra egna fristående röntgenenheter och mottagningar. Av våra totalt 10 000 medarbetare i Europa, arbetar drygt 900 i Sverige.
Våra mammografiverksamheter bedriver vi på 18 enheter runt om i Sverige. Med hjälp av våra ca 140 kompetenta medarbetare genomför vi ungefär 350 000 screeningundersökningar och 65 000 kliniska undersökningar varje år. Hör gärna av er eller läs mer om oss på www.Unilabs.se, vi ser fram emot att träffa er!
Röntgenkliniken i Region Örebro län är en länsklinik och har verksamhet på länets alla tre sjukhus - Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett.

Övrigt:

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.