Psykiatriska kliniken Nyköpings lasarett

Ref. nr: RNLN-18-052
Sista ansökan: den 10 maj 2018

Välkommen att skapa Sveriges friskaste län tillsammans med oss.

Är du sjuksköterska med intresse för beroendeproblematik? Vill du arbeta med att utveckla patientens egna förmågor? Måndag till fredag? Här finns möjligheten. Vi letar efter dig!

Arbetsplats

Psykiatriska kliniken Nyköpings lasarett/Kullbergska sjukhuset i Katrineholm har ansvaret för den psykiatriska vården för sydvästra Sörmlands invånare. Kliniken består av tre slutenvårdsavdelningar, tre öppenvårdsteam, två omvårdnadsteam, ett psykiatriskt akutteam, ett jourteam. Slutenvården är koncentrerad till Nyköping och består av en allmänpsykiatrisk vårdavdelning, en psykiatrisk intensivvårds och beroendeavdelning med sluten- och öppen beroendevård (opiatmottagning) samt en psykosenhet med integrerad öppen- och slutenvård.

Då en av våra sjuksköterskor nyligen gick i pension söker vi nu en ny kollega! Tjänsten är på heltid med arbetstid måndag till fredag.

Vi är två sjuksköterskor och två skötare som arbetar på mottagningen. Det finns även tillgång till en specialistläkare en dag i veckan. Målgruppen vi arbetar med är vuxna som är beroende av eller har problem med alkohol eller droger och samtidigt mår psykiskt dåligt. Vi arbetar med behandling utifrån ett vårdprogram som vi själva varit med och utvecklat och som även används på andra enheter inom Landstinget Sörmland.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du med patienten i fokus med syfte att bereda hjälp till självhjälp för att utveckla patientens egna förmågor. Utöver det ingår det provtagning, läkemedelsadministrering och telefonrådgivning. Du kommer även samverka med bland annat vårdgrannar och myndigheter gällande samordnad individuell vårdplanering (SIP) åt patienterna. Vid behov även anhörigsamtal.

Som anställd får du en tydlig introduktion och på sikt även möjlighet till vidareutbildningar inom området för att själv kompetensutvecklas.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du specialistutbildning och/eller erfarenhet av psykiatrisk vård är det positivt. Det är önskvärt att du har kännedom och kunskap om de olika resurserna som finns i samhället för att kunna hjälpa patienten i kontakten med dessa.

Då vi är en liten arbetsgrupp vill vi att du trivs med att samarbeta med andra och ser värdet i att olika yrkeskategorier kan bidra på olika sätt i arbetet. I mötet med patienten har du ett professionellt förhållningsätt och kan sätta gränser utifrån din arbetsroll. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi hoppas att du som söker har vilja och glädje till att dela och fördjupa dina kunskaper i dialog med oss inom enheten. För rätt person är det här en möjlighet att bidra till att göra skillnad och samtidigt få erfarenhet och kunskap från det psykiatriska området.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningsform och sysselsättningsgrad

Tillsvidareanställning på heltid, dagtid. Tillträde enligt överenskommelse.

Information om tjänsten lämnas av

Vårdenhetschef Max Jakobsen, 0155-24 55 00, 070-227 70 94.
Fackliga företrädare nås via växel, 0155-24 50 00.

Kom och jobba hos oss på psykiatriska kliniken!

Välkommen med din ansökan, inklusive CV, senast 2018-05-10.
Intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Sök jobbet

Följ oss gärna på
https://www.facebook.com/lstsormlandJobbahososs

Se våra förmåner
http://www.landstingetsormland.se/extra-ingang/Jobba-hos-oss/Jobba-hos-oss/Vara-formaner/

Vi har i vissa fall skyldighet att kontrollera om en person förekommer i misstanke- och eller belastningsregistret. Det kan ske på två sätt, endera begär landstinget ut uppgiften själv eller också uppmanas du att begära ut utdrag för att kunna visa upp innan anställning. Vi begär i undantagsfall att du visar upp registerutdrag även vid tillsättning av andra tjänster än de som avses ovan. Blir du aktuell för anställning kommer du att informeras om vad som gäller för den tjänst du sökt.

Vi gör aktiva val vid exponering och rekryteringsstöd och undanber oss därför direktkontakt av bemannings- och rekryteringsföretag.