Mottagning för nydebuterade psykossjukdomar, Serafen, söker en sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Mottagningen är en öppenvårdsmottagning för utredning och behandling av förstagångsinsjuknade psykospatienter inom psykossektionen, Norra Stockholms Psykiatri. Mottagningen ligger på Serafen mitt emot Stadshuset. Mottagningen bedriver kontinuerligt utvecklingsarbete och forskning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i ett multiprofessionellt team med utredning och behandling av förstagångsinsjuknade psykospatienter i åldern 18-45 år. Förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter så kommer du att ha ansvaret för att samordna insatserna för ett antal patienter. Familj,- och nätverksarbete är också en central del i arbetet. Vid behov av heldygnsvård vårdas mottagningens patienter på "Femman" en särskild avdelning för förstagångsinsjuknade i psykos. Du kommer också att vara delaktig i de utvecklingsprojekt samt forskningsprojekt som pågår på mottagningen. Ett exempel är självvald inläggning där patienten erbjuds teckna kontrakt avgöra själv när man är i behov av heldygnsvård. Andra exempel är Mentorsprojektet där patienter och närstående utbildas till mentorer med uppgift att stötta andra patienter och närstående. I Samrådsgruppen KUPoNG arbetar patienter och närstående med att förbättra vården på mottagningen och FitForLife är ett projekt där patienter som fått tränarutbildning leder cirkelträning för andra patienter en gång i veckan. I höst startar ett teaterprojekt med stöd av kulturförvaltningen där patienter erbjuds använda sin erfarenhet som grund i gestaltning genom teater. På mottagningen pågår också ett forskningsprojekt med en gruppmetod för att minska självstigma. Välkommen med din ansökan.

Anställningsform

Heltid , tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Specialistutbildning i psykiatri och erfarenhet av psykosvård. Gärna steg-1 i psykoterapi. Gärna utbildning i psykopedagogisk intervention eller liknande.

Information om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Maria Skott maria.skott@sll.se, tel: 08-1234 8582
Eller sjuksköterska Kaisu Bergh kaisu.bergh@sll.se, tel: 08-1234 8561

Norra Stockholms psykiatri, NSP, är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO. Vi erbjuder specialiserad psykiatrisk öppen- och heldygnsvård för Stockholms läns invånare. Till kliniken hör också en länsövergripande psykiatrisk akutmottagning.

Kliniken är organiserad i sektioner och har ett flertal högspecialiserade enheter med inriktning på områdena; affektiva sjukdomar, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, adhd och äldrepsykiatri. Vi finns på S:t Eriksplan, Serafen, Alvik och på S:t Görans sjukhusområde.

Vi är en välbemannad universitetsklinik med goda forsknings- och utbildningsmöjligheter med cirka 900 medarbetare. Hos oss arbetar vi aktivt för en jämn könsfördelning och med mångfalds-, HBTQ- och jämställdhetsfrågor, eftersom vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. Kliniken är en välkomnande arbetsplats, där vi gärna ser en spridning i både etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.

Läs mer om oss på www.norrastockholmspsykiatri.se

Vi erbjuder dig:
Kompetensutveckling
Friskvårdstimme och generöst friskvårdsbidrag
Flextid
Fri sjukvård i öppenvård

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen "Sök tjänsten". Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Sök tjänsten

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1354&ProjectId=157189&DepartmentId=61133&MediaId=5


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare. SLSO är en del av Stockholms läns landsting och har verksamhet inom merparten av länets kommuner och stadsdelar. Vi bedriver vård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver SLSO forskning och utbildning inom allmänmedicin, psykiatri, beroendevård, barn- och ungdomspsykiatri och folkhälsa. www.slso.sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Lena Elfström, 08-123 404 92

Referensnummer
157189