Vårdförbundet söker en vårdstrateg som vill vara med och utveckla framtidens hälso- och sjukvård

I Vårdförbundet samlas fyra livsviktiga yrken. Tillsammans är Vårdförbundet 114 000 medlemmar som arbetar för en personcentrerad vård, ett hållbart yrkesliv, högre löner och bättre karriärmöjligheter. Medlemmar är sjuksköterskor, barnmorskor, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Vårdförbundet är en idéburen yrkesorganisation som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Vården är i ett systemskifte och måste ställa om till en personcentrerad nära vård med målet en jämlik hälsa. Omställningen innebär många utmaningar och möjligheter för medlem och för Vårdförbundet som organisation. Medlemmar i Vårdförbundet har nyckelfunktioner i vården och bidrar aktivt till formandet av framtidens hälso- och sjukvård. I den pågående stora omställningen förändras och utvecklas medlems yrkesfunktion och villkor i arbetet. Vårdförbundet är mitt i ett intensivt arbete för att möta medlems behov av och bidra till yrkes- och karriärutveckling i en hälsosam vårdmiljö. Vill du vara med i denna utveckling, då kan du vara den vi söker!

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har intresse för vårdens utveckling och är väl insatt i nationell hälso- och sjukvårdspolitik. Ditt uppdrag är att forma och utveckla strategier inom det vårdpolitiska området med utgångspunkt från förbundets politik. I strategiarbetet ingår även att göra analyser och framtidsbedömningar inom hälso- och sjukvårdsområdet. Du bereder underlag och är föredragande på förbundsstyrelsens möten och i andra forum. I uppdraget ingår att skapa arenor för nätverkande, samarbete och dialog med beslutsfattare, förtroendevalda och medlemmar.

Vi vill att du:

  • är utbildad barnmorska, biomedicinsk analytiker, sjuksköterska eller röntgensjuksköterska
  • har lägst magisterexamen inom kunskapsområdet
  • har erfarenhet av att jobba med hälso- sjukvårdspolitiska frågor på en strategisk nivå
  • har ett kontaktnät/nätverk inom hälso- sjukvårdsfrågor i nationella sammanhang
  • har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation/idéburen organisation
  • är pedagogisk och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är om du:

  • är eller har varit engagerad inom Vårdförbundet

För att trivas i rollen behöver du vara en strategisk och analytisk person med förmågan att se och förstå samband samt helheter. Uppdraget kräver att du är initiativrik, självständig och samarbetsinriktad. Du trivs med att leda dina egna arbetsprocesser och är lyhörd för vad som är aktuellt och för vilket stöd som organisationen efterfrågar.

Vi är olika, och vi tycker att olikheter är bra för att få varierade inspel och synsätt på våra frågor. Vi söker därför medarbetare med varierade bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter för att få mesta möjliga mångfald till verksamheten. Vi vill vara en organisation där de anställda långsiktigt mår bra, där det råder ett öppet klimat och där alla ges möjlighet till delaktighet och inflytande. Arbetsplatsen ska präglas av tillit, professionalitet, balans och arbetsglädje. Hos oss har du förmånen att både utvecklas och utmanas.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av 14 kollegor med olika utbildningsbakgrund. Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt med placering på Vårdstrategiska enheten på Vårdförbundets kansli i Stockholm.

För mer information om tjänsten kontakta chef för Vårdstrategiska enheten Britta Edström tel 08-14 77 33 eller 072-580 61 33.

Fackliga företrädare på Vårdförbundet är Tomas Persson, Akademikerföreningen, tfn 08-14 78 82, Gun-Britt Lindkvist, Unionenklubben tfn 08-14 78 31.

Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti 2018!

Ansök

http://www.vardforbundet.se/om-vardforbundet/lediga-tjanster/