Besvikelsen är stor bland Vårdförbundets medlemmar på Akademiska sjukhuset. Medan Kommunal fått i genomsnitt 4,18 procent får Vårdförbundet bara 2,2 procent.

– På en del enheter har arbetsgivaren till och med erbjudit mindre. Det ska jämföras med det centrala avtalet där det sägs att våra medlemmar i genomsnitt ska ha lägst 2,0. Vi yrkade ytterligare 2 procent, men arbetsgivaren sa blankt nej, berättar Agneta Wiberg, Vårdförbundets ordförande i Uppsala.

Försvårar rekrytering
Förhandlingen slutade i oenighet och arbetsgivaren kommer nu att lägga ut de nya lönerna ensidigt.

– Jag förstår inte hur arbetsgivaren tänker. Sjukhuset har stor brist på sjuksköterskor och hur man ska kunna rekrytera med det här avtalet är svårt att förstå, säger Agneta Wiberg.

Landstingets personaldirektör Susanne Post Edung säger att det är tråkigt att man inte kunnat komma överens, men att landstinget inte kan gå med på mer på grund av den dåliga ekonomin. Hon tycker ändå att Vårdförbundets medlemmar fått en hygglig löneutveckling.

– Vi har följt den under året för varje yrkesgrupp och den har varit bra för Vårdförbundet, bland annat genom de riktade satsningar vi gjort på vissa grupper. Att Kommunals undersköterskor nu fick mer beror på att de inte haft någon löneglidning och inte samma gynnsamma utveckling, säger hon.

Landstingsförbundets förhandlingschef Lena Tell vill inte diskutera det enskilda fallet Akademiska sjukhuset. Det är en fråga för de lokala parterna, säger hon.

– Men rent principiellt är det ingen bra lösning att arbetsgivaren ensam lägger ut lönerna. Det centrala avtalet bygger på att man ska komma överens, säger hon.

Det har även varit diskussion om avtalet inom primärvården. Där kom man överens betydligt snabbare, men landstingets centrala företrädare ansåg först att det blev för dyrt (3,7 procent). De sa att överenskommelsen bara var preliminär och att procentnivån kunde sänkas. Enligt Susanne Post Edung kommer den lokala överenskommelse ändå att godkännas.