Frågetecknen kring bemanningsföretaget Anilita
i Danderyd utanför Stockholm blir allt fler, bland annat är bokföringen för hela 2004 försvunnen.

- Det är ett lagbrott. Nu finns det ändå möjligheter att återskapa bokföringen, men det blir ett gigantiskt arbete för oss, säger konkursförvaltaren Johan Lindwall.

Han säger också att Anilita var på obestånd redan innan det såldes i början av augusti, och att dåvarande ägaren, Anita Bruse själv, borde ha försatt företaget i konkurs när det gick med förlust. I stället såldes företaget till en person som är känd
i konkurssammanhang sedan tidigare.

- Jag känner till honom. Han finns med i ett annat ärende som jag har, säger Johan Lindwall.

Utredningen av företaget kommer att ta tid. Hittills har man prioriterat löneutbetalningar till de anställda via den statliga lönegarantin.

Anita Bruse säger att hon inte var oroad för företagets ekonomi innan hon sålde det.

- Jag såg inte företaget som konkursmässigt. Under sommaren brukar det vara mycket beställningar och jag räknade med att komma i balans igen. Men så blev jag sjuk och orkade inte fortsätta och efter funderingar valde jag att sälja företaget, säger hon.

Varför sålde du till just den här personen?

- Han hörde av sig, ville köpa. Under åren har flera velat köpa företaget, men just då var det han som var intresserad. Han gav ett mycket bra intryck. Jag lämnade också över alla papper till honom och därför har jag ingen bokföring kvar, säger Anita Bruse.