Bråttom, bråttom, bråttom…

De kom skyndande genom entréhallen på Karolinska universitetssjukhuset i Solna på väg till sitt nattskift eller på väg hem efter en arbetsdag.

1 december 2006

En del hann inte stanna till, men många kom fram till det bord som Vårdförbundet hade ställt upp innanför entrédörren.

Och de ville gärna ha det informationsmaterial som Anette Johansson, Camilla Blomquist, Jenny Larsson och Anita Westerlund från Vårdförbundet hade lagt fram; broschyrer om förändringarna i a-kassan, om vårdens utveckling och – inte minst – om lön och hur man ska agera i sina löneförhandlingar. Vid ett bord intill fanns även Vårdfacket på plats för att få synpunkter på innehållet i tidningen och för att få veta vad medlemmarna vill läsa om i framtiden.

Det var inte någon ström av besökare, snarare en lugnt flytande å av sjuksköterskor, barnmorskor och studenter. Inte minst studenterna – bland andra Åsa Gabrielsson, Linda Tidén och
Marie-Louise Falk-Preville – var nyfikna och ville veta mer om förbundet och vad förbundet kan erbjuda dem.

Mitt bland dessa fanns Lilian Hellström, 73-årig sjuksköterska och fortfarande fackligt ansluten. Hon stannade upp ett tag för att få en pratstund och berättade om sina sjuksköterskeår i Göteborg, Stockholm och Saudiarabien och hur hon fortfarande följer med det som händer i vården.

Och när de förtroendevalda började packa ihop vid 22-
tiden verkade de ganska nöjda. De hade under ett par timmar fått kontakt med många, både medlemmar och de som inte var medlemmar, och hade fått möjlighet att berätta om Vårdförbundets verksamhet.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida