Värdebaserad radiologi är temat för Röntgenveckan som i år för första gånger arrangeras i Stockholm. Den 12–16 september samlas professionerna på Kistamässan för att fylla på sina kunskaper och mingla. 


Värdebaserad radiologi innebär en röntgenverksamhet som ger optimal nytta och kostnadseffektivitet för patienterna och hela vårdprocessen, inte bara på röntgenavdelningen lokalt, förklarar Anders Wennerberg. Han är röntgenläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, och den som håller i Röntgenveckan i år. 


Den föreläsare han framför allt lyfter fram ur det digra programmet är professor Michael P. Recht, känd bland annat för sitt arbete med värdebaserad radiologi i USA....och sju studenter deltar via stipendium

Genom ett stipendium som delas ut av Vårdförbundet  och Svensk förening för röntgensjuksköterskor har sju studenter som utbildar sig till röntgensjuksköterskor fått chansen att delta kostnadsfritt under Röntgenveckan.

— Vi har sett tidigare att det händer något med studenterna under veckan, det blir en inspiration och de tänker annorlunda på yrket före och efter att de har varit där, säger Anna Karin Ulander, studenthandläggare på Vårdförbundet.

Läs mer om Röntgenveckan