Åtstramningarna på Varbergs sjukhus nödvändiga enligt Vårdförbundet i Halland

Nödvändiga.Det är Gunnel Perssons lakoniska svar på frågan om förändringarna i Varberg är bra eller dåliga. Hon är ordförande för Vårdförbundet Halland.

22 oktober 2009

Sjukhusdirektör Anders Dybjer informerade sent i går eftermiddag Gunnel Persson och andra fackliga företrädare om de förändringar som planeras på sjukhuset i Varberg på grund av de stora underskott som lasarettet dras med.

Förändringarna i organisationen kan innebära att man gå från tjänstgöring varannan helg till två helger av fem. det är det positiva, anser Gunnel Persson. Å andra sidan kommer mottagningspersonal, som i dag aldrig behöver arbeta på helgerna att tvingas till det. Det är negativt, menar hon.

”Pest och kolera”

På plussidan nämner hon att en tjänst som vårdplatskoordinator ska inrättas. Det leder till att vårdplatserna kan utnyttjas bättre – och arbetsbelastningen utjämnas. På minussidan finns att bemanningsenheten ska minskas.

– Men, säger Gunnel Persson, även om det är lite att välja mellan pest och kolera är nog den här omorganisationen nödvändig. Annars finns risken att man från politiskt håll beslutar att skära bort hela delar av verksamheten i Varberg.

Mer om ämnet

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida