Vårdförbundets medlemmar röstade nej till Helsingborgsavtalet

Sedan rösterna räknats står det klart att Vårdförbundets medlemmar i Helsingborg tycker att avtalsförslaget är för dåligt. I eftermiddag lämnar avdelningen i Skåne ett nytt avtalsförslag till arbetsgivaren.

– Medlemmarna sa nej för de tycker att förslaget är för dåligt. I förslaget ligger försämringar som man tycker är alltför stora, konstaterar Pia Arndorff, Vårdförbundets ordförande i Skåne.

Gagnar inte en säker vård

Försämringarna gäller både ekonomin och återhämtningen mellan arbetspassen.

-Arbetstider som gynnar hälsan och som inte gör det svårare att bedriva en säker vård är centrala frågor för våra medlemmar, säger Pia Arndorff.

Vårdförbundet har meddelat arbetsgivaren att man inte kommer att skriva på avtalet utan kommer att skicka ett nytt förslag till arbetsgivaren under eftermiddagen. Ett förslag som bygger på möjligheter till ökad återhämtningstid och en högre ekonomisk ersättning än tidigare.

Hoppas hitta lösning

– Jag hoppas att arbetsgivaren möter oss i det nya förslaget. Det gagnar definitivt varken medlemmarna eller arbetsgivaren att ha det så här. Jag hoppas att vi kommer att kunna hitta en lösning, säger Pia Arndorff.

Medlemsröstningen har pågått under hela veckan och avslutades i går. På förmiddagen i dag har rösterna räknats.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida