En vecka tidigare hade de fått reda på att ytterligare 200 anställda ska bort förutom de 500 det hade talats om tidigare. Allt som en del i nå det sparbeting på 235 miljoner kronor som politikerna klubbade igenom i juni 2008.

Sedan det beslutet kom har protester och insändare duggat tätt i lokalmedia, en del i nätverket Rädda vårdens regi, det nätverk som bildades förra våren av 20-talet vård- och hemtjänstanställda och några pensionerade sjuksköterskor, och som arrangerade mötet på torget i Sundsvall.

”Folk var förbannade

– Det var en bra stämning hos de många som trotsade vintern, folk var förbannade och de som var ilsknast gick fram och sa vad de tänkte i mikrofonen. Alla vill fortsätta protestera med möten, insändare och manifestationer, säger Per Johansson.

De antog också ett uttalande med krav att stoppa uppsägningarna som ska skickas till landstingsrådet Ewa Söderberg och landstingsstyrelsen.