Tillsammans med två kolleger i riksdagen, Barbro Westerholm (FP) och Solveig Zander (C), har hon motionerat om att rökrummen i riksdagen ska bort.

Tobaksbruket är fortfarande den enskilda faktor som står för den största delen av landets sjukdomsbörda, konstaterar de tre, och allt färre får röka på jobbet. Minst 20 kommuner har infört rökförbud. Fler är på väg och bara två landsting har inte fattat beslut om rökförbud på arbetsplatsen.

”Trots det är det fortfarande tillåtet i riksdagen där vi har rökrummen kvar. Det är dags att ändra på det så att även riksdagen blir en rökfri arbetsplats”, skriver motionärerna.

På Politikerbloggens fråga om vad hon tror att de rökande kollegerna kommer att säga svarar hon:

– Som alltid när man diskuterar de här frågorna kan man tycka att det är fel först, men sedan när det väl är infört kan man känna att det ändå är ganska skönt, ungefär som när rökning förbjöds på krogen.