Arbetsmiljöverket kräver förbättrad arbetsmiljö på Köpings lasarett

Arbetsmiljöverket har inspekterat arbetsmiljön på Köpings lasarett. Nu kräver myndigheten att arbetsgivaren gör något för att minska personalens arbetsbelastning.

Köpings lasarett är ett av de sjukhus som har ingått i Arbetsmiljöverkets stora granskning av akutsjukvården och nu kräver myndigheten stora förbättringar av arbetsmiljön. Det skriver svt.se i dag.

Redan 2007 kritiserade Arbetsmiljöverket den höga arbetsbelastningen på lasarettet, och sedan dess har det inte blivit bättre. Enligt svt.se har sjukhuset låg grundbemanning, stort patientflöde och många svårt sjuka patienter. Dessutom har man svårt att skaffa vikarier.

Vårdförbundet uppger att sjuksköterskornas övertid är omfattande. Läkarförbundet anser att bristen på vårdplatser leder till att läkare tvingas skriva ut patienter innan de är färdigbehandlade.

Arbetsmiljöverket kritiserar arbetsgivaren för att personalens arbetsbelastning är för hög och för att de inte får tillräckligt med tid för återhämtning. Rutiner fungerar inte heller som de ska och kontrollen över arbetet brister. Företrädare för läkarna oroar sig för patientsäkerheten, uppger svt.se.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida