Internationella arbetsorganisationen, ILO, är FN:s organ för sysselsättnings - och arbetslivsfrågor. Organisationens huvudkontor ligger i Schweiz, har 3 000 anställda på olika håll i världen och ska tillvarata arbetstagares intressen.

I dag berättar TCO-tidningen att personalen på huvudkontoret i Genève strejkar och att de på vissa kontor i Asien har klätt sig i svart. De anklagar ledningen för att vara antifacklig.

Väljer ut favoriter

En anställd berättar att direktionen använder osäkra anställningskontrakt och fuskar med rekryteringsreglerarna. Den väljer ut sina favoriter vid nyanställningar och låter personal gå på osäkra kontrakt i upp till fem år för att sedan bli av med jobbet.

Dagens konflikt är den första på 15 år och vid ett stormöte i eftermiddag ska personalen besluta om eventuella fortsatta aktioner, skriver TCO-tidningen.