Tidigare i veckan lämnade de fem huvudskyddsombuden vid Sundsvalls sjukhus in en kritisk skrivelse om de besparingsförslag som har varit ute på sjukhuset för risk- och arbetsmiljöanalys. Idag fick facken respons på sin kritik.

– Sjukhusdirektören lovade att det ska bli ett ”omtag” i processen, berättar Irja Aliranta, förtroendevald för Vårdförbundet på sjukhuset. Orsaken är det som har kommit fram i risk- och arbetsmiljöanalyserna.

Information till personalen på måndag

Exakt vad ”omtaget” går ut på kan hon inte berätta i dag. Först ska personalen få information på måndag.

– Men vi är förstås glada över den information vi har fått och att ledningen har lyssnat på vår kritik. Sedan får vi ju se vad det leder till konkret, säger Irja Aliranta.

Klart är i alla fall att Mantec får bakläxa på det de hittills har gjort och får göra om sina förslag.