I somras rapporterade Vårdfokus om att det saknades både sjuksköterskor och läkare på akuten på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Avdelningschefen Kristina Lundmark sa till Uppsala Nya Tidning att det saknades personal till 124 arbetspass och att arbetet var jättetungt. Nu har hon tvingats lämna sitt chefsuppdrag.

Agneta Wiberg, ordförande i Uppsala, vet inte vad som ligger bakom arbetsgivarens beslut, men säger att hon i morgon ska träffa medlemmen för att försöka reda ut vad som har hänt. Hon levererar också en varning till medlemmar som blir chefer.

– Akta er för tidsbegränsade chefsförordnanden. Anställningskontrakten för chefer ser väldigt olika ut och när de skrivs är det viktigt att det är tydligt vad som händer om man avskiljs från sitt uppdrag. Finns det en fallskärm, eller vad händer?

Kristina Lundmark har inte gått att nå för en kommentar.