Inga konkreta löften när Vårdförbundet bjöd på tårtkalas i valstugorna i Örebro

Inga konkreta löften när Vårdförbundet bjöd på tårtkalas i valstugorna i Örebro
Vårdförbundets Siv Wallberg kom med tårta bland annat till socialdemokraternas valstuga där Carina Dahl tog emot. Foto: Petter Koubek

Förståelse för problemen men inga konkreta löften om åtgärder. Ungefär så sammanfattar Siv Wallberg, ordförande för Vårdförbundet i Örebro, utfallet av den tårtaktion som avdelningen genomförde bland valstugorna på Stortorget i Örebro.

Mitt på dagen i dag sökte representanter för Vårdförbundet i Örebro upp de sju riksdagspartiernas valstugor på Stortorget i Örebro. Siv Wallberg är nöjd med resultatet även om det inte blev så många konkreta resultat.

– Det hände en hel del i valstugorna när vi kom med våra tårtor, berättar hon.

Kallade på riksdagsledamot

Socialdemokraterna lyckades få dit riksdagsledamoten Eva-Lena Jansson för att diskutera med Vårdförbundets företrädare, och Moderaterna försökte få dit en landstingspolitiker för att svara på frågorna, även om de inte fick tag i någon.

– Andra partier var väl inte så angelägna om att prata med oss, säger Siv Wallberg.

Inga konkreta löften

Men även om partiföreträdarna kunde se problemen med att sjuksköterskornas kunskaper inte används fullt ut, fick Vårdförbundet inga konkreta löften av dem.

– De tyckte väl mer att det var ett ansvar som ligger ute i verksamheterna, säger Siv Wallberg.

Avspärrningar upprörde

Tidigare på dagen hade Vårdförbundet spärrat av bland annat en bänk och en trappa för att visa att medlemmarnas kunskaper inte används fullt ut. Det upprörde åtminstone någon rättskaffens medborgare, som ringde till tekniska förvaltningen och anmälde det hela.

– Men den man som kom dit därifrån tyckte inte att det var mycket att uppröras över, berättar styrelsemedlemmen Sahra Strandberg. Han sa att det är ju valrörelse, då får man väl visa vad man tycker.

Vissa av avspärrningarna satt kvar åtminstone när tårtorna delades ut, andra hade då tagits bort.

Tårtor på flera håll

Under den här veckan har Vårdförbundets avdelningar delat ut tårtor i partiernas valstugor på flera håll runt om i landet.

Hämtar fler artiklar
Till Vårdfokus startsida