– Jag måste erkänna att jag inte kände till hemsidan innan jag såg annonsen om tävlingen. Nu kan jag inte vara utan den, säger Malou Axelsson.

Tidningen Vårdfokus utlyste en tävling där första pris var en Iphone 4. Uppdraget var att gå in på Vårdfokus.se och dela med sig av nyheterna till sina kolleger. Det gjorde Malou Axelsson.

”Artiklar som hon har funnit intressanta har hon tipsat sitt professionella nätverk om. På så sätt har hon inte bara medverkat till att sprida viktig kunskap utan även bidragit till att visa på vilken nytta medlemmarna kan ha av Vårdfokus.se”, löd juryns motivering.

Ett smörgåsbord av nyheter

– Hemsidan är ett bra och lätt sätt att hålla sig uppdaterad. Den är som ett smörgåsbord av nyheter om vården. Vi skolsköterskor ska kunna lite om mycket – eller helst mycket om mycket – och här får jag kunskap om vaccinationer, sekretess, kost – ja, allt möjligt, säger Malou Axelsson.

Hon önskar bara att hon hade mer tid att följa nyhetsflödet på arbetstid.

– Vi är skyldiga att hålla oss uppdaterade om den senaste forskningen och Vårdfokus.se är kompetenshöjande.

Vinnare av biobiljetter

Ytterligare tio läsare har utmärkt sig genom att sprida kunskap om vårdfokus.se. Följande personer vinner biobiljetter som tack för hjälpen:

Henrik Wahlström, Norrköping
Angelica Neville, Borås
Leena Persson, Trekanten
Ola Sjöholm, Torslanda
Catarina Neljestam, Enköping
Christina Zeidlitz, Umeå
Sara Fansjö, Norrtälje
Semmy Alsén, Sturefors
Erica Ottenblad, Rönninge
Anna Burman, Karlstad