Avtalet är förlängt till den sista september, officiellt för att man inte hinner lägga om personalens scheman innan dess. Fram till dess kommer arbetsgivaren att ta fram nya arbetstidsmodeller utifrån ett hälsoperspektiv. 

– Arbetstiden är en stor fråga för Vårdförbundets medlemmar, speciellt med tanke på det allt mer ansträngda läget på arbetsplatserna. Därför har Vårdförbundet i Värmland drivit att arbetstiden ska förläggas utifrån ett hälsoperspektiv. Och nu har arbetsgivaren lyssnat, säger Vårdförbundets ordförande i Värmland Eva Strandh.

De fackliga organisationerna ska vara med i arbetet, som referensgrupp och förslagsställare i arbetet med nya lösningar.

Det var strax före jul som avtalet sades upp för omkring 175 sjuksköterskor. Medlemmar som själva har räknat på sin lön uppger att de skulle förlora mellan ett tusen och tio tusen kronor i månaden när bonus- och poängmodeller försvann. 

Landstinget kallade Vårdförbundet och Kommunal till förhandlingar. Men redan innan de hade startat sa Eva Strandh att vad än landstinget ville göra så inte skulle förändringarna betalas genom sämre villkor för Vårdförbundets medlemmar.