I fredags presenterade valberedningen sitt förslag till ny styrelse i Vårdförbundet. Som ordförande föreslås Sineva Ribeiro. Pia Arndorff, som även hon har sagt sig vilja leda förbundet, föreslås istället bli vice ordförande, liksom Anna Andersson.

– Jag är jätteglad över att ha föreslagits till vice ordförande. Samtidigt har jag ju en möjlighet att stå kvar som ordförandekandidat. Men det behöver jag inte ta ställning till nu och jag måste fundera lite mer över hur jag ska göra, säger Pia Arndorff.

Tidigt ute

Pia Arndorff var tidigt ute med att tala om att hon kandiderar som ordförande. Det gjorde hon redan innan det blev känt att Anna-Karin Eklund skulle avgå. Och självklart hade hon hoppats på att bli föreslagen av valberedningen.

– Jag har drivit en kampanj för att bli ordförande, så det är klart att jag blev besviken först. Men samtidigt kan jag se att det här är ett bra förslag till ledning och förbundsstyrelse.

Pia Arndorff och Sineva Ribeiro har träffats i många sammanhang och hon tror att de kommer att kunna samarbeta bra trots att de från början konkurrerade om samma uppdrag.

– Men det måste till en förändring i Vårdförbundet, det var det jag gick till val på, säger Pia Arndorff.

Hon tycker att det är glädjande att valberedningen också hade det som utgångspunkt när den satte ihop förslaget till ny förbundsstyrelse.

Vill skapa tydlighet

Pia Arndorff anser att Vårdförbundet måste bli en mer framåt organisation och en självklar auktoritet i samhället när det gäller vårdfrågor.

Egentligen har hon inget att invända mot sakfrågorna, det handlar mer om sättet att driva dem på. Hon vill att Vårdförbundet ska bli tydligare – både inåt och utåt – med var förbundet står i olika frågor.

– Medlemmarna vill att vi blir både offensivare och tydligare med vad vi vill åstadkomma, säger hon.