Så här tycker några förtroendevalda och medlemmar som Vårdfokus har frågat i dag:

Ulla Althin, ordförande i Stockholm:
Både kända och mindre kända namn i styrelsen; det är bra med en sådan blandning. Jag är nöjd med Sineva som ordförande.
 
Susanne Svensson, distriktssköterska på Närlunda vårdcentral i Helsingborg:
Det känns som en bra sammanställning med representanter från hela landet. Synd att Skåne förlorar Pia Arndorff, som är väldigt bra, men hon kommer säkert att göra ett bra jobb som vice ordförande.

Inga-Lill Sparr, biomedicinsk analytiker och styrelsemedlem i Dalarna:
Jag tycker det låter som ett bra och spännande val av ordförandekandidat. Jag pratade just med min kollega om det och vi håller med om att hon är en färgstark person. Vi tror också att de tre kan bli en bra kombination. Som biomedicinsk analytiker tycker jag det är särskilt kul att Anna Andersson är föreslagen som vice ordförande.
 
Margareta Jensen Lundqvist, röntgensjuksköterska, Ängelholms sjukhus:
Jag har ju tittat på dem som erbjudit sig till ordförandeposten men har egentligen inga kommentarer om valet. Själv hade jag hoppats på Pia Arndorff, men jag motsätter mig inte valet av Sineva Ribeiro.

Sonny Bergmark, sjuksköterska och styrelseledamot i Västerbotten:
Det var väl ett ganska bra förslag, det fanns ju många att välja på. I dag är vi en stark och framgångsrik organisation med lokalt självstyre som kan anpassa sig efter lokala förhållanden. Jag är övertygad om att den nya styrelsen klarar av att utveckla förbundet så att våra frågor kommer fram ännu mer, både lokalt och centralt.

Lena Isaksson, Luleå, barnmorska på Sunderby sjukhus, Norrbotten:
Jag känner inte till de föreslagna, men det låter som en bra spridning bland yrkesgrupperna. Det man har varit lite rädd för var att vi som barnmorskor inte skulle bli sedda, men en är barnmorska och en är från Norrbotten, det är bra. Löner, arbetstider och arbetsförhållanden bör bli deras prio ett. Man läser mycket om hur stressade alla är runt om i landet och med våra utbildningar och vårt ansvar är lönen alldeles för låg.

Vad tycker du? Skriv en kommentar!